Menu Premium

Riot Games overweegt console variant van de online shooter Valorant

Alex 06/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Amerikaanse ontwikkelaar Riot Games – bekend van het immens populaire League of Legends – kwam aan het begin van deze maand met de online shooter Valorant. Deze PC-game was al enige tijd in closed bèta te spelen, maar is nu voor iedereen beschikbaar. Als je een PC thuis hebt staan tenminste. Trotse bezitters van een console kunnen echter niet aan de slag met deze Overwatch-en Counter-Strike-lookalike. Riot is een console variant echter wel aan het overwegen.

Het is alles behalve bevestigd

Dat het bedrijf denkt aan een console release van Valorant wist executive producer Anna Donlon te melden in een interview met GameSpot. Voordat iedereen nu een spreekwoordelijk gat in de lucht gaat springen, de console versie is alles behalve bevestigd. Volgens Donlon is het team achter de shooter vooral bezig met het testen van een dergelijke console variant. Er zijn twee manieren om de game te kunnen spelen. Jij als speler kan de game ‘gewoon’ spelen of je kunt Valorant gaan ‘ervaren’. Riot is echter nog niet zeker of de echte ervaring van de game goed te vertalen is naar de consles. Aldus Donlon.

“We are definitely prototyping that right now. But there’s a way to play this game and there’s a way to experience this game that we’re not entirely sure translates completely to console play.”

Zodra Riot Games te veel moet sleutelen aan de manier waarop de speler de game zal gaan ervaren, dan laten zij het hele idee vallen. Valorant moet hetzelfde aan gaan voelen als de PC-release. Mocht dit niet goed overkomen op de consoles dan zal een PlayStation- en Xbox-release nooit het daglicht gaan zien.

“If we feel like we can deliver this experience on those platforms, we absolutely will. But we really want Valorant to stand for a certain type of gameplay and a certain type of experience. That means if Riot feels it needs to ‘compromise’ on any part of the core Valorant experience to make it work on console, then it won’t happen.”

Moet Valorant niet gewoon alleen op PC blijven?

Zoals gezegd is het alles behalve bevestigd dat Valorant naar de consoles zal gaan komen. Mocht Riot Games dan toch een manier hebben gevonden om de online shooter goed naar de consoles te vertalen, zit jij hier dan op te wachten? Of moet de game gewoon een PC exclusive blijven? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Drop deze zoals gewoonlijk hieronder in de comments.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch