Menu Premium

Valorant komt op 2 juni uit. Eindelijk einde aan beta drops op Twitch

Emiel 22/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is dan eindelijk zo ver. Na de closed bèta van de afgelopen maanden is heeft de shooter Valorant van Riot Games een releasedatum. Op twee juni gaat de shooter namelijk live. En wordt het voor iedereen mogelijk om de game te spelen. Waardoor de verkapte bedel-streams met betadrops erin verleden tijd zijn…Valorant is direct free to play, net als die andere grote game van Riot Games, League of Legends. De progressie die spelers tijdens de beta gemaakt hebben wordt gereset om iedereen zo op hetzelfde level te laten beginnen. De skill gap wordt daardoor wel een dingetje de eerste weken, maar dit is nu eenmaal het gevolg van closed bèta’s

Einde beta drops, einde torenhoge kijkcijfers op Twitch?

De afgelopen maand kende de game al een mega aantal kijkers op Twitch. Buiten dat veel mensen geïnteresseerd waren in de game zelf, hingen veel mensen in de streams rond om een key van de game te bemachtigen. want dat was de enige mogelijkheid. Alleen door te kijken naar hun favoriete streamers kon je toegang verkrijgen tot de bèta. Iets wat natuurlijk mogelijk misbruik in hand werkt. Zo zetten een aantal streamers replays aan van de game om zo kijkers zelfs als ze offline waren, toch een kans te geven om een key te bemachtigen. Mara vanaf 2 juni is alles anders. dan moet blijken of de game tof genoeg was om miljoenen gamers aan te trekken.

Is Valorant nu Overwatch of Counter-Strike?

De eerste geluiden zijn positief. Volgens veel gamers heeft Valorant echt een eigen karakter, ook al lijken veel componenten regelrecht uit andere populaire online shooters geklauwd. De lichte hero shooter implantatie is niet genoeg om de game echt een Overwatch clone te laten zijn. En de shooter mechanics verschillen te veel om een pure Counter-Strike clone genoemd te mogen worden. Als de pro scene het ook nog op gaat pakken dan kan Riot nog wel eens opnieuw goud in handen hebben.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch