Menu Premium

Randy Pitchford zwaait af als CEO van Gearbox Software

Dansky 07/10/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Randy Pitchford, wie kent hem niet. De man die bij de reveal van Borderlands 3 een technische fout aan elkaar praatte. De man die, volgens SEGA, schuldig was aan de blamage die Alien: Colonial Marines heet. Er is veel negatiefs te zeggen over de man maar de successen van de Borderlands series kan men niet ontkennen. Na 20+ jaren dienst gaat hij Gearbox Software dan echt verlaten. Alhoewel hij wel in het Gearbox universum blijft.

Pitchford is klaar met Software maar niet met Gearbox

Het nieuws komt uit na de kwartaal meeting van Gearbox. Steve Jones neemt het stokje van Pitchford over omtrent Gearbox Software. Om het even een stukje makkelijker te maken heeft Pitchford op Twitter een nieuw diagram neergezet die in één bik duidelijk maakt hoe de vork in de steel zit.

De reden dat Randy Pitchford stopt is niet bekend. Behalve dan dat hij, wat hem dan wel weer siert, uitlegt waarom Steve Jones het hoofd wordt van Gearbox Software: He is better than me. Alhoewel Pitchford dus stopt als CEO van Gearbox Software heeft hij nog wel de leiding over Gearbox Entertainment en Gearbox Studios. Deze laatste zal zich gaan focussen op alle transmedia projecten van Gearbox.

Een ‘explosieve transmedia business’ ligt in het verschiet

Er gaat dus een semi nieuwe wind waaien door de kantoren van Gearbox Software. Echter blijft Pitchford zelf ook een vinger in de pap houden. Omdat Gearbox geen Chief Creative Officer (CCO) heeft zal hij, waar het kan en nodig is, deze taak op zich nemen. Doordat Gearbox geen CCO heeft vermijden zij, volgens Pitchford, de homogenizing of our brands and franchises. Er ligt er genoeg in het verschiet voor Gearbox: meerdere AAA games vanuit Gearbox Software met nog meer in de ‘greenlight pipeline’ en opkomende transmedia business uit Gearbox Studios is er genoeg te beleven, zien en voelen. Concreet betekent dit dat er naast Tiny Tina’s Wonderland er ook een Borderlands film uit komt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch