Menu Premium

Jack Black geeft zijn stem aan Claptrap in de aankomende Borderlands film

wesselj 12/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Opnieuw wat interessant nieuws uit de categorie ‘Hollywood goes gaming’. Dit keer betreft het de verfilming van de veelgeprezen Borderlands serie. Nadat relatief grote namen als Cate Blanchett, Kevin Hart en Jamie Lee Curtis al bekend waren als Borderlands cast, sluit acteur Jack Black zich aan bij dit illustere lijstje. Op papier lijkt dit een prima match voor het ehmm… interessante karakter Claptrap. De fans van de Borderlands games zullen wellicht teleurgesteld zijn dat de voice actor(s) van Claptrap niet gecast zijn voor de film. Echter, het valt ook wel te begrijpen hoe iemand van het formaat Jack Black een grotere doelgroep aanspreekt, en dus meer ogen richting het scherm trekt.

 

Jack Black als Claptrap

Jack Black als Claptrap

Jack Black lijkt ons prima Claptrap

De Borderlands film wordt geregisseerd door Eli Roth, bekend van onder andere Cabin Fever. De screenplay wordt verzorgd door Craig Mazin, bekend van de spraakmakende mini-serie Chernobyl. Oplettende lezers zullen opmerken dat deze Craig Mazin ook al bij de verfilming van The Last of Us een dikke vinger in de pap heeft. Iets wat wij absoluut niet erg vinden, kijkende naar hoe wreed Chernobyl was.

Het ongemakkelijke huwelijk tussen Hollywood en games

Hollywood is al een tijdje bezig met het verfilmen van games. Met over het algemeen gematigd succes moet gezegd worden. Borderlands gaat aansluiten in het rijtje waar recentelijk Sonic en The Witcher ook plaats hebben genomen. Wat vinden jullie van deze trend? Is het goedkoop en toont het een pijnlijk gebrek aan creativiteit in de filmwereld aan? Of zijn het toffe ideeën die de ons bekende settings en karakters een nieuw leven in blazen? Uiteindelijk ligt het natuurlijk allemaal aan de kwaliteit van het eindproduct. Maar het voelt altijd een beetje pijnlijk als Hollywood aan de haal gaat met games en er vervolgens een zooitje van maakt. Een ding pleit voor Borderlands. Jack Black is een echte gameliefhebber is. Dus dat is goed nieuws. Anyways. Wij zijn voorzichtig benieuwd.

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch