Menu Premium

‘Sony heeft PS5 onthulling vrijwel zeker gepland voor 3 juni’

Koos Mooten 27/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Naar verluidt heeft Sony een online digitaal showcase event in de planning staan om de PlayStation 5 uit de doeken te doen. De online PS5 presentatie zou mogelijk zelfs al voor volgende week gepland staan melden inside bronnen aan Bloomberg.

Noteer 3 juni in je agenda voor de PS5 reveal

Volgens diezelfde bronnen zou het online event op 3 juni plaats moeten vinden, maar dat deze datum al meerdere keren verzet zou zijn geweest. Een van de mogelijke verklaringen hiervoor zou o.a. de COVID-19 pandemie kunnen zijn. Voor de crisis liet Sony namelijk nog weten meerdere kleinere lokale events te willen doen omtrent de PS5. Corona heeft de plannen van Sony flink in de war geschopt en daardoor heeft het Japanse bedrijf zijn plannen rondom de reveal van de PS5 compleet moeten herzien.

Official PlayStation Magazine staat in het teken van de PlayStation 5

Een andere reden waarom Sony al op korte termijn met informatie zal moeten komen is het feit dat Official PlayStation Magazine in juni een PS5 special in de planning heeft staan. Hier gaan veel PS5 games uit de doeken gedaan worden en krijgen we een blik op de console zelf. Het lijkt niet plausibel dat Sony de primeur aan een magazine over laat. Onderstaande afbeelding zou de front cover moeten zijn voor aankomende maand.

Sony zelf weigert op de geruchten te reageren. Wat wel zeker is, is het feit dat de PlayStation 5 nog steeds eind 2020 moet gaan verschijnen. Volgens PlayStation gaat de coronacrisis hier geen verandering in brengen en loopt de productie nog geheel volgens schema.

Vooralsnog is er nog geen verdere info beschikbaar en zullen we het moeten doen met de PS5 technical deep-dive en de DualSense controller.

Official PlayStation Magazine PS5 cover

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch