Menu Premium

Protesterende fans nog steeds niet blij met Blizzard

Dansky 06/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is niemand ontgaan dat Blizzard nauwlettend in de gaten wordt gehouden na de dramatische manier waarop zij zijn omgegaan met de situatie van Blitzchung. En de protesterende fans zijn nog steeds niet blij.

Blizzard under pressure

De opening van Blizzcon leek goed te beginnen met de verontschuldiging van J. Allen Brack, President van Blizzard. De Blizzard baas verklaarde dat er te gehaast is gehandeld na het Free Hong Kong incident en dat hij dit enorm betreurde. Maar, zo stellen de protesterende fans, er is eigenlijk helemaal niks gezegd over hoe nu verder. En nog veel erger: dit is volgens hen geen oprechte verontschuldiging maar een verontschuldiging gemaakt door de sociale druk die Blizzard ervaart.

Een protesterende fan vertelde het volgende aan VG247:

“The only reason why this apology was made in the first place is because of the social pressure that was put on them …. So you could say they apologised, but I would debate the legitimacy of that apology. I think if we had remained silent, blitzchung would still be banned, you’d still see them actively allowing the free market to be manipulated by governments.”

Gamers for Freedom

Dayton Young van Gamers for Freedom, de organisatoren van de protesten bij Blizzcon, sloot zich bij dit statement aan. Het statement van J. Allen Brack laat een hoop onderwerpen onbesproken volgens Young zoals de casters die de wedstrijd castte van Blitzchung, de Amerikaanse studenten die solidariteit toonde met Blitzchung en de Overwatch coach die zijn tweet moest verwijderen waarin hij Blitzchung steunde. Daarnaast zegt het ook nog eens niks over het statement van Netease, de Chinese publisher van Blizzard die de ban ziet als het verdedigen van ‘de trots van China’.

Volgens Young moet Blizzard eerst met de gamers praten die hun games spelen en daarna pas regels opstellen om met dit soort situaties om te gaan. Dus geen excuses vanaf een podium maar een dialoog met de gamers. Het enige wat Blizzard nu doet is het laten zien dat je de vrijheid hebt om te zeggen wat je wilt maar alleen in specifieke omstandigheden.

To be continued..

Het ziet ernaar uit dat Blizzard nog niet in de clear is wat betreft dit hele debacle. Een goed begin is het halve werk maar dan is er nog steeds genoeg te doen. Als Blizzard van te voren duidelijk laat weten wat de regels zijn en vervolgens niet tegen hun eigen beleid ingaat kan deze hele situatie in de toekomst vermeden worden. Ook JJ en Boris hebben hier wat over te vertellen in de laatste !@#$%-show!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch