Menu Premium

PlayStation patenteert bitcoin goksysteem voor esport matches

JeffreyHage 18/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony blijft strooien met opzienbarende patenten. Waar het bedrijf eerder patenten aanvroeg om de AI games voor je te laten spelen plus een patent om games te spelen met een banaan, is het nu de beurt aan een nieuw goksysteem met Bitcoin integratie. Op deze manier wordt het mogelijk om te gokken op esports matches met Bitcoin, echt geld of in-game items. Dit systeem is wordt al gezien als een echte gamechanger voor esports. Als dit systeem er door komt, is het mogelijk om te gaan gokken tijdens livestreams, wat een geheel nieuwe economie kan laten ontstaan.

Bitcoin inzetten op de PlayStation

Zoals gezegd is het straks mogelijk mogelijk (haha) om met Bitcoin, echt geld en in-game items te wedden op esports wedstrijden. Dit systeem richt zich overigens niet alleen op de PlayStation. Zo wordt dit systeem ook beschikbaar voor de Xbox, Switch en mobile devices. Sony vraagt dus weliswaar het patent aan, maar het is zeker niet de bedoeling dat het alleen voor de PlayStation beschikbaar wordt. De vraag die nu oprijst ligt voor de hand: gaan we dan ook meer matchfixing zien in esports wedstrijden? Dat is uiteraard iets waar Sony niet op zit te wachten, maar hoe ze matchfixing in hun systeem tegen gaan is niet duidelijk gemaakt.

Of dit patent er ook komt, is maar de vraag

Voorlopig lijkt er niets dit patent van Sony in de weg te staan. Het bedrijf moet er echter wel voor zorgen dat zaken als matchfixing zover mogelijk bij het systeem vandaan blijven. Aan de andere kant is het een fantastische kans voor cryptocurrency’s om meer bekendheid te creëren en zinvol te zijn in de gaming industrie. Voordeel is immers dat Bitcoin meteen op je rekening staan. Zit geen bank tussen, geen transactie kosten ook. De tijd zal het ons leren.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch