Menu Premium

PlayStation komt 9 mei met State of Play, krijgen we The Last of Us 2?

Hylke Haagsma 06/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft aangekondigd dat haar volgende State of Play-evenement zal plaatsvinden op donderdag 9 mei om 00:00 Nederlandse tijd. De show zal ongeveer tien minuten gaan duren. De PlayStation 5 zal ontbreken op deze State of Play livestream. Krijgen we dan wel The Last of Us 2 te zien deze keer? De vorige livestream was namelijk behoorlijk teleurstellend.

Geen nieuws over de PlayStation 5 op deze State of Play

In een bericht op de PlayStation Blog zei social-media-directeur Sid Shuman dat Sony “andere updates en aankondigingen van komende PS4-games” zal hebben. Voor de mensen die zich afvroegen of er nog meer details over PS5 zullen zijn, zei hij: “Verwacht deze keer geen updates over de plannen van onze volgende generatie. Sorry.”

De tien minuten durende stream wordt gestreamd op Twitch, YouTube, Twitter en Facebook. Uiteraard gaan wij met Gamekings ook op de inhoud van de stream in, al hopen we dat het indrukwekkender gaat worden dan de vorige keer…

State of Play is grotendeels ge├»nspireerd door het Nintendo Direct-format. Hoewel ze tot nu toe over het algemeen veel korter zijn dan Nintendo’s variant van de livestreams. De eerste State of Play vond plaats in maart en onthulde een Iron Man PlayStation VR-game. We hebben ook een aantal andere aankomende PS4-titels gezien destijds. Mocht je nog benieuwd zijn naar de vorige State of Play dan kun je hier een uitgebreide video erover vinden.┬á

Hoewel Sony nog niet klaar is om te praten over de PS5 in State of Play, zijn een paar details over de console al officieel onthuld. Deze omvatten de specificaties, bevestiging van backwards compatibility en de garantie dat PS VR wordt ondersteund op de volgende generatie PlayStation. Je kunt hier alles lezen over langverwachte PS5.

Krijgen we wel The Last of Us 2 en Death Stranding?

Er zijn al langer geruchten over aankomend nieuws wat betreft The Last of Us 2 en Death Stranding. Maar dit lijkt ons nu toch te vroeg. Kojima gaf bijvoorbeeld recent nog aan dat hij pas over ongeveer een maand ( nu 3 weken) klaar is om nieuwe beelden te delen. Ook het feit dat de State of Play maar zo’n tien minuten zal gaan duren beloofd niet veel goeds over de twee gigantische games. Wij verwachten dat PlayStation vlak voor de E3 nog een keer een livestream zal gaan houden waarmee ze het gras voor de voeten van Xbox weg zullen willen maaien.

Wat denken jullie? Krijgen we wat moois te zien deze keer? The Last of Us? Death Stranding? Of gaat het weer tegenvallen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch