Menu Premium

Playstation crossplay uit beta

Dansky 02/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de grote update voor Playstation Now, met onder andere prijsverlaging en meer games, heeft Sony stilletjes de knoop doorgehakt en is de crossplay feature uit de beta.

Van misschien

Crossplay op de console van Sony was een nogal heet ijzer. Shawn Layden, recentelijk ex-hoofd van Playstation, heeft in februari nog laten weten dat zij de vraag en behoefte van crossplay niet zagen aankomen. Layden zei toentertijd:

“The whole concept of cross-play, or the movement behind it, whatever you want to call it, really got big in our rear-view mirror super-fast … But I think we learned, from the feedback from our fans, that it was important.”

Dit bleek ook uit het ‘locken’ van accounts op Fortnite in 2018 waarbij als je inlogde op Fortnite met jouw account op een Playstation 4 dit ervoor zorgde dat het account permanent gekoppeld was aan de Playstation 4 en dus niet gespeeld kon worden op de Nintendo Switch.

Naar toch liever niet

Maar toch krabbelde Sony weer terug nadat zij hun wens hadden uitgesproken toch wel crossplay te ondersteunen voor select third party content. Meerdere developers, waaronder ChuckleFish die Wargroove heeft ontworpen en Hi-Rez Studio’s, bedenkers van Smite, kregen van Sony de koude schouder toen zij aanvragen deden om hun games ook op de Playstation 4 van de crossplay feature te voorzien.

En nu is het daar

Met de nieuwe update van Sony over Playstation Now lijkt het alsof de kogel dan eindelijk door de kerk is. Wired laat weten in een artikel dat de crossplay nu eindelijk uit de beta is. Developers die van de nieuwe feature gebruik willen maken kunnen dat nu gaan doen. En dat komt net op tijd. Nadat PUBG zich al aansloot bij het kleine clubje crossplay titels op de Playstation 4 zal ook de nieuwe Call of Duty: Modern Warfare crossplay ondersteunen.

Is de tijd dan eindelijk gekomen dat men niet meer vast zit aan één bepaalde console om met vrienden te spelen? Wij kijken er erg naar uit. Laat weten wat jullie hier van vinden!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch