Menu Premium

PlayStation en Sony zien Shawn Layden plotseling vertrekken

Lars Leeftink 01/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niemand zag het aankomen. Er waren geen geruchten, geen aanwijzingen. Alles ging bij Sony en PlayStation eigenlijk volgens plan. Totdat afgelopen nacht de baas van Sony’s PlayStation, Shawn Layden, zijn plotselinge vertrek bekend maakte. Via Twitter kwam PlayStation met een bericht naar buiten dat er, na 32 jaar, een einde komt aan de samenwerking.

Komt als een verrassing

Het vertrek komt om twee redenen als donderslag bij heldere hemel. Ten eerste omdat het PlayStation aardig voor de wind ging en Xbox, de grote concurrent, voorlopig verslagen wordt op bijna ieder vlak (vooral qua content). Ten tweede was er, zoals gezegd, geen enkele aanwijzing om te verwachten dat Layden bij Sony zou gaan vertrekken. Het meest opvallende is misschien wel dat Sony/PlayStation geen reden geeft voor zijn vertrek. Wat dat betreft is het dus gissen. Het zou echte zomaar kunnen dat Shawn Layden na 32 jaar gewoon simpelweg op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Zeker omdat het bij Sony zo goed loopt. Ook is het nog gissen naar wie de opvolger gaat worden. Veel onduidelijkheid dus.

Het gezicht van PlayStation

Als je 32 jaar bij een bedrijf hebt gewerkt en in de spotlights hebt gestaan krijg je vanzelf die stempel wel op je gedrukt. En het is zeker niet onterecht. De meeste fans en volgers zullen hem kennen als de leider van Sony/PlayStation en de man van bijvoorbeeld de E3-presentatie’s. Hij was vooral de baas van Sony Computer Entertainment America, totdat hij in maart 2018 de baas werd van PlayStation. Er zijn geruchten dat Layden nu wel eens de overstap zou kunnen gaan maken naar Google, waar hij zou willen werken aan Google Stadia. Layden houdt dus van uitdagingen. En geld natuurlijk.

In de peepshow van deze week gaan JJ en Boris er uitgebreider op in.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch