Menu Premium

PlayStation 5 zal beschikken over een flinke CPU van AMD

Reilly 09/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Details en geruchten rond de opvolger van de PlayStation 4 druppelen rustig binnen de laatste tijd. Zo zou de PlayStation 5 mogelijk backwards compatible zijn, krijgen de controllers haptische feedback, maakt Sony de overstap naar SSD en weten we ook een soort-van release date: Holiday 2020. Vandaag kunnen we ook de CPU van de PlayStation 5 aan dit lijstje toevoegen.

Details van de CPU

Als we het Japanse tijdschrift Famitsu mogen geloven krijgt de PlayStation 5 een Ryzen Zen2 CPU. Deze CPU kenmerkt zich met 8 cores en 16 threads. Voor de PC-nerds onder ons: Puur gekeken naar de cores en threads is dit vergelijkbaar met de Ryzen 7 serie.

We weten nog niet op welke kloksnelheid de cores draaien, maar de kans is aanwezig dat die niet hetzelfde zal zijn als bij de Ryzen 7 serie. Een hogere kloksnelheid betekent namelijk naast betere prestaties ook hogere temperaturen en energie consumptie – iets wat natuurlijk wel een beetje een dingetje is bij een relatief klein apparaat als een console. Desondanks lijkt het er wel op dat Sony een grote sprong maakt met de CPU. De PS4 heeft namelijk een CPU met met 8 cores en 8 threads. De PS4 Pro CPU heeft dezelfde specs, echter ligt de kloksnelheid daar iets hoger.

Hopelijk betekent deze evolutie in de CPU grote sprongen in bijvoorbeeld de A.I in games.

Wat gaat de PlayStation 5 kosten?

Hoewel we nu ongeveer weten wat we van de CPU kunnen verwachten, is er nog veel in mysterie gehuld wat betreft de PlayStation 5. Zo weten we natuurlijk nog steeds niet wat voor GPU erin zal zitten, wat we kunnen verwachten op RAM gebied, en natuurlijk hoe het apparaat eruit zal gaan zien.

Ook belangrijk: De prijs van het ding. Als we namelijk even teruggaan naar de huidige generatie Ryzen 7 serie zien we namelijk dat die online niet snel voor minder dan 300 euro te verkrijgen is. Natuurlijk zal Sony wel wat bulk korting kunnen afdwingen bij AMD… Maar toch. Als alleen de CPU al flink wat kost voor Sony, wat zal dat dan betekenen voor het prijzenkaartje van de PlayStation 5? Gaat Sony die kosten rustig op de consument verhalen en krijgen we dus een flink prijzige console of gaat Sony de PlayStation 5 met verlies kopen? We zullen het maar moeten zien.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch