Menu Premium

De PlayStation 5 krijgt mogelijk Backwards Compatibility

Hylke Haagsma 22/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder deze maand leek een patent, ingediend door Sony, erop te wijzen dat het bedrijf bezig was met backwards compatibility. Dit zou betrekking hebben op de PlayStation 5. Een echte harde bevestiging was het nog niet. Vandaag dook er echter een tweede patent van Sony op, die meer bewijs lijkt te leveren voor de aanwezigheid van Backwards Compatibility op de PlayStation 5. Het zou een keer tijd worden ook…

Aan de slag met oude PlayStation 4 games

De titel van het patent is “Simulation of legacy bus operation for backward compatibility”. Het patent is rond dezelfde tijd geregistreerd als de vorige, maar pas deze week ontdekt dus. Het verwijst naar een methode waarbij een technologie de interne communicatie van een legacy-systeem ( de oude Sony-hardware) emuleert voor de nieuwe console van het bedrijf.

Het patent verwijst ook naar het vermogen om de prestaties van de legacy-technologie aan te passen aan bijgewerkte hardware, die gerelateerd zou kunnen zijn aan Sony’s plannen voor “Remastering door emulatie”. Moeilijke woorden die simpel gesteld stellen dat PS4-titels er straks beter uit gaan zien op de PlayStation 5. Vergelijk het met de Xbox One waar je al Xbox 360-games kunt spelen met hogere framerates en 4K resolutie. Je oude games worden er dus beter van!

Xbox werkt al met backwards compatibility

Op de Xbox One is het natuurlijk al lang mogelijk om Xbox 360-spellen te spelen. Sony gaf tot nu toe aan weinig interesse te hebben in backwards compatibility en vroeg zich hardop af waarom je oude games zou willen spelen. Veel PlayStation gamers waren hierdoor erg teleurgesteld en wilden juist wel graag oudere games herbeleven op hun nieuwe console. En blijkbaar heeft Sony dat geluid nu eindelijk gehoord.

Net als bij het patent dat eerder deze maand is ontdekt, vermeldt het nieuwe online document ook Mark Cerny – de hoofdarchitect van de PS4 – in de uitleg van het proces. Dat is voor ons een verder bewijs dat deze methode betrekking heeft op de PlayStation zelf.

Zien jullie het ook wel zitten om PS4 games straks te kunnen spelen op de PlayStation 5? En welke games zouden jullie dan het liefst nog willen spelen op deze next gen console?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch