Menu Premium

Jim Ryan: “PlayStation 5 gaat 4k en 120 Hz ondersteunen”

Hylke Haagsma 05/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jim Ryan, de CEO bij Sony, heeft in een interview met CNet aangegeven dat de PlayStation 5 de mogelijkheid zal hebben om savegames te delen met de PS4. Daarnaast zal de PlayStation 5 ook ondersteuningen bieden voor 4K en 120 Hz. Het is natuurlijk een interessante move om deze specificaties te delen, zo vlak voor de E3.

PlayStation deelt weer wat indrukwekkende cijfers, stelen ze de show?

In het interview spreekt Ryan over cross-generational play waarmee de spelers de mogelijkheid krijgen om gemakkelijk te wisselen tussen de PS4 en PlayStation 5. Voor de server gaat het niet uitmaken op welke console er gespeeld wordt, de vriendenlijsten zullen bijvoorbeeld ook gedeeld worden tussen de twee consoles. Iets wat we natuurlijk al kennen, van de Xbox.

Daarnaast brandde Ryan ook nog eens los over de specificaties van de PlayStation 5. Het gaat mogelijk worden om games in een 4k resolutie af te spelen met 120 Hz, De PS5 zal dus een hdmi 2.1 aansluiting gaan hebben. Daarnaast kan de PlayStation 5 ook nog eens 8k beelden uitsturen, maar of we ook games met deze resolutie gaan zien is nog maar de vraag. De PlayStation 5 krijgt een speciaal voor de PS5 gemaakte SSD en deze zal gewoon onderdeel zijn van de standaard editie van de console. Deze SSD zou ook voor snellere laadtijden moeten kunnen zorgen. 

Xbox gaat mogelijk ook knallen

Op de E3 gaan we mogelijk de nieuwe consoles van Xbox zien. Met het delen van deze cijfers probeert PlayStation mogelijk de aandacht wat weg te trekken bij Xbox zo rond de E3, dat doen ze erg slim. Denken jullie dat we al specificaties van de nieuwe Xbox gaan horen deze E3? En zullen ze beter zijn dan die van de PlayStation? Je gaat het allemaal zien op Gamekings! Laat in de comments vooral even weten wat je erover denkt.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch