Menu Premium

Playstation 5: backwards compatibility voor PS4 spellen via system update

Dansky 28/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de Playstation 5 backwards compatibility zal hebben was al bekend. Mark Cerny heeft het er in de Playstation 5 tech reveal immers over gehad. In zijn eigen woorden zei Cerny:

we had to make sure that the GPU can run PS4 games.”

Dit is natuurlijk een dead give-away dat de Playstation 5 backwards compatibel gaat zijn. In ieder geval met de Playstation 4 spellen. Nu hebben we een idee gekregen op welke manier dit precies gaat gebeuren. Het is nog niet officieel bekend gemaakt dus neem dit vooral met een snufje zout.

Missertje vanuit Ijsland legt mogelijke backwards compatibel manier bloot

Zoals vaak met geruchten begint dit op Reddit. In de subreddit r/GamingLeaksandRumours postte een user dat een Ijslandse Playstation website de volgende zin had vermeld:

“Play a back catalog of supported PS4™ games with system update.”

De product pagina is vervolgens vrij rap aangepast maar niet voordat Reddit ermee aan de haal ging. De ‘oude’ website is hier te vinden. Vervolgens wordt er op los gespeculeerd wat dit betekend. Heeft de Playstation 5 dan geen PS4 backwards compatibility bij launch? Dat lijkt ons wat onwaarschijnlijk gezien Sony op hun eigen website nog eens extra benadrukt dat PS4 titels, waarschijnlijk, speelbaar zijn bij launch:

We recently took a look at the top 100 PS4 titles as ranked by play time, and we’re expecting almost all of them to be playable at launch on PS5.”

Dat backwards compatibility dus aanwezig zal zijn voor een deel van de Playstation 4 spellen bij de launch van de Playstation 5 mogen we voorzichtig vanuit gaan.

System update voor Playstation 4 spellen heeft te maken met optimalisatie

De system update zal waarschijnlijk voor optimalisatie gaan zorgen. Denk hierbij aan de manier waarop de Xbox One dit al jaren doet. Zodra er een oude game in de Xbox One wordt gestopt begint deze meteen met het downloaden van een update voor de game. Hogere resolutie, betere graphics en bijvoorbeeld bug fixes zitten in deze update. Hierdoor kan de oude game alsnog gebruik maken van de nieuwe hardware die zich in de Xbox One bevind en moet het spel zo vloeiend mogelijk lopen. Waar de Xbox One ook de eerste Xbox games kan afspelen is dat bij de Playstation misschien niet het geval. Hierdoor zou het zomaar zo kunnen zijn dat je een abonnement moet afsluiten om alle oude games te spelen, mits je natuurlijk de oude consoles hebt weggedaan.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch