Menu Premium

Sony geeft in een oersaaie video specificaties PlayStation 5 vrij

Jan Johan Beldrok 18/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eindelijk heeft Sony het grote stilzwijgen rond de PlayStation 5 verbroken. Gamers kwamen aan het eind van woensdagmiddag in grote getalen kijken bij de diverse streams. Klaar om mooi en vooral tot de verbeelding sprekend nieuws te vernemen. Maar we zijn bang dat de overgrote meerderheid in slaap is gedonderstraald. Mark Cerny, de tech-man achter de nieuwe console van Sony, gaf een klein uur lang tech-college over de PlayStation 5 specs… Voor gevorderden. Okay, deze presentatie zou een onderdeel van de afgelaste GDC worden, en dat is een hardcore tech-event. Dat snappen we. Maar roep dan ook niet via social media op dat we met zijn allen moeten gaan kijken. Dit is wel het eerste wat we over de PlayStation 5 horen. Dan schep je verwachtingen…

Minder Teraflops betekent niet meteen minder snelheid en kracht

Laten we toch even onze tech-bril op doen en kijken wat Cerny ons in het taaie uurtje te melden had. Het meest opvallende aan deze presentatie was dat Sony een console heeft gemaakt die er voor moet zorgen dat de ontwikkelaars, die vertrouwd zijn met de huidige generatie hardware, heel snel de basis van PS5 begrijpen. Op die manier kunnen ze snel de extra CPU , GPU- en opslagfuncties vol gebruiken. In plaats van dat ze pas na een jaar of drie of vier weten hoe ze het maximum uit de console kunnen persen. Makes sense.

PlayStation 5 specs: Laadtijden moeten verdwijnen en 3D audio zou gamen veel intenser maken

De specs zien er iets anders en iets lager uit dan de specs die Microsoft eerder deze week presenteerde voor de Xbox Series X. Maar dat zegt volgens Cerrny niet alles. Neem de GPU. Inderdaad het Teraflop-gebeuren. De PS5 heeft minder Teraflops aan boord. Maar, en we citeren Cerny: ‘a smaller GPU can be a more nimble, more agile GPU, the inference being that PS5’s graphics core should be able to deliver performance higher than you may expect from the TFLOPs number.” Andere opvallende zaken waren de SSD die er voor zou moeten zorgen dat laadtijden vrijwel verdwijnen en de focus op 3D audio. Alle specs staan hieronder in een mooi overzicht.

Xbox heeft momenteel dus een ‘grotere’. Maar je weet het, het draait niet altijd om de grootte, maar om wat je er mee doet. Sony moet nu echt aan de bak, want deze reveal was eerder anti-reclame dan dat mensen er vrolijk van werden. Een gemiste kans! En zo veel kansen om te scoren krijg je niet met een Xbox die vol op stoom geraakt.

PS5 specs

PS5 specs

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch