Menu Premium

GameStop: ‘PlayStation 5 alleen backwards compatible met PS4-games’

Jan Johan Beldrok 28/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Elke dag duiken er weer nieuwe geruchten op over de PlayStation 5. Zoals we al eerder zeiden, als Sony zijn mondje toe houdt, dan vullen anderen de leemtes in. Nu is er weer het grote Britse retail-kanaal GameStop dat een duit in het speculaas-zakje doet. Als we hun omschrijving van de PlayStation 5 mogen geloven, dan wordt de nieuwe console van Sony backwards compatible met de PlayStation 4 en de PlayStation VR.

Games van oudere consoles doen je straks te streamen via PlayStation Now

Als dat zo is, en we nemen echt het zoutvaatje erbij, dan zou dat betekenen dat je de games voor oudere consoles dient te kopen of via PlayStation Now naar je console moet streamen. En dat lijkt als we gewoon de zaak nuchter bekijken helemaal niet zo’n gekke voorstelling van zaken. Want waarom allemaal ingewikkelde shit in je console bakken als je oude games ook prima kunt streamen. Behalve dan dat het je extra kosten oplevert aangezien je een abonnement op PS Now moet nemen. Over de gewraakte teraflops werd niks gezegd op de site van GameStop. Het zou dus best kunnen dat het gister weer opgedoken aantal van 9.2 teraflops kan kloppen.

Grote winkeliers weten vaak meer dan journalisten

Hoeveel waarde moeten we aan dit bericht geven? JJ wil het wel een beetje duiden. ‘Grote retailkanalen weten doorgaans meer dan journalisten. Ze moeten immers vooraf inkopen, maar vooral hun hele campagne er op gaan afstemmen. En bij een lancering van een nieuwe console is dat echt een mega klus. Dat doe je niet een maand van te voren. Daar begin je een jaar voor launch al mee. In dat licht zouden ze best wel wat kunnen weten. Aan de andere kant, als Sony zijn mond houdt, dan wil het op zeker niet dat GameStop de specs bekend maakt. Het kan dus ook prima zo zijn dat GameStop verouderde gegevens gebruikt om op hun preorder pagina te zetten. Ik zet mijn geld dus niet op één van beide opties. Maar het verhaal over backwards compatibiliteit klinkt me plausibel genoeg om het ook niet meteen naar het rijk der fabelen te verwijzen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch