Menu Premium

PewDiePie tekent exclusieve deal met YouTube

Emiel 05/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen jaar wist Mixer verschillende grote streamers met een fikse bak geld te verleiden naar haar platform over te stappen. Twitch volgde dat voorbeeld door een prijzig pact te sluiten met Dr DisRespect. En nu is YouTube aan de beurt. Ook zij zijn bezig met het binnen hengelen van streamers die alleen op hun platform gaan streamen. De laatste deal die ze sloten, is er een met PewDiePie. Beetje weird wel, want Felix Kjellberg heeft een controversieel verleden als het op livestreams aankomt. En de Zweed werd al een keer door YouTube geschorst. Toch gelooft de streaming service erin dat dit gedrag tot het verleden behoort. Ze hebben aangegeven dat ze PewDiePie ook geen speciale behandeling gaan krijgen mocht hij in de toekomst toch weer eens uit de bocht vliegen.

PewDiePie was juist net even weg op YouTube

Het is overigens niet vreemd dat Kjellberg deze deal aangeboden krijgt. Als het grootste gaming kanaal op het platform zou het bijna vreemd zijn als de streams van PewDiePie ergens anders getoond worden. Een poos geleden kondigde de beroemde YouTuber echter aan aan dat hij een pauze nam van het online bestaan. PewDiePie deed dit omdat de nieuwe regelgeving van YouTube aangaf dat bepaalde content extra onder de loep zou worden genomen. En de Zweed wilde niet weer de fout in gaan. Inmiddels heeft hij dus genoeg tijd gehad om de nieuwe regels goed onder de knie te krijgen. Of er was een dikke zak geld…

De strijd om de views

Eerder melden we al dat Overwatch een exclusieve deal met YouTube gesloten had. Met de komst van de Overwatch League begint het er op te lijken dat YouTube Live een serieuze speler gaat worden. Aan de andere kant, de concurrentie is flink. Partijen als Mixer en Facebook zitten niet stil en Twitch is nog steeds koning. Ook zij investeerden in content creators . Het gaat dus een lange hete zomer worden!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch