Menu Premium

‘Ninja kreeg $20-30 miljoen voor overstap van Twitch naar Mixer’

Lars Leeftink 28/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de overgang van Ninja gezorgd heeft voor flink wat opschudding is wel algemeen bekend. Sindsdien is het echter behoorlijk rustig gebleven rondom Ninja, die ondertussen gewoon lekker streamt op Mixer en zijn publiek deels mee heeft genomen. Maar nu is Ninja weer in het nieuws. Het is weliswaar een gerucht, maar volgens CNN heeft Ninja tussen de $20 en $30 miljoen verdient aan zijn overgang van Twitch naar Mixer. De kassa rinkelt dus behoorlijk.

Ninja stapt over naar Mixer

Hij verliet eind vorig jaar de bekende oorden van Twitch voor de groene velden van Mixer. En ook toen gingen mensen er al vanuit dat het er ook wel eens mee te maken zou kunnen hebben dat Microsoft grote zakken geld naar hem heeft gestuurd om naar Mixer te komen. En dat blijkt dus waar te zijn. Ninja is vooral bekend om de kleuren van zijn haar en het grote publiek dat hij trekt met zijn Fortnite streams. Dat publiek tegenwoordig dus een Mixer account aanmaken en sommigen vonden destijds al dat hij door deze move een sellout is. En als we deze nieuwe geruchten mogen geloven, lijkt dit ook wel waar te zijn.

Cijfers komen van…

Justin Warden, een CEO van marketing en talent management company Ader. Hij zou inside knowledge hebben waardoor hij beschikt over deze informatie.

De concurrentie voor Twitch wordt alsmaar groter en groter. Want Mixer is niet de enige. Facebook, YouTube en ga zo maar door. Allemaal wagen ze een poging. Voorlopig is Twitch nog de king, maar voor hoe lang dit gaat duren is de vraag. Hoe dan ook: Ninja zag dit waarschijnlijk al aankomen en besloot om zijn biezen te pakken, $20-30 miljoen mee te nemen en te vertrekken. En neem het hem eens kwalijk. Zeker voor een streamer is dit geld waar je geen nee tegen kunt zeggen. En dat heeft hij dan, overduidelijk, ook niet gedaan.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch