Menu Premium

Facebook Gaming gaat concurrentie aan met Twitch, Mixer en YouTube

Jan Johan Beldrok 20/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nu we massaal  binnen zitten en naar hartenlust kunnen gamen, wordt er natuurlijk ook meer en meer gebruik gemaakt van streamingservices. Twitch kennen we allemaal en ook Mixer deed met het aantrekken van Ninja een goede zet in het streamingslandschap. Mixer en Twitch dat momenteel onderdeel is van zowel YouTube als Amazon, gaan er vanavond een concurrent bij krijgen. The New York Times meldt namelijk dat de app genaamd Facebook Gaming vanavond live gaat.

Facebook, we ontkomen er niet aan

Misschien komt de naam Facebook Gaming je al bekend voor en dat kan kloppen. Sinds een aantal jaren bestaat Facebook Gaming al in de app. Na vanavond is de app echter ook los te downloaden. Nu de app dus volledig wordt losgetrokken van de al bestaande Facebook app kunnen gebruikers zelf games spelen maar ook andere streamers volgen of live zelf uitzenden. Als je het ons vraagt beschrijft is dit zo’n beetje exact wat Twitch momenteel doet.

Zoals Mixer al eerder heeft bewezen, behaal je sneller succes door een grote naam aan je te binden en zo de trouwe kijkers mee te nemen. Facebook lijkt ook deze werkwijze te gaan kopiëren en heeft een aantal oud streamers opgetrommeld om exclusief te komen streamen op hun platform. Zo hebben ze Twitch-streamer ‘’ZeRO’’ aan zich weten te binden en ex-YouTuber Corrina Kopf. Beide hadden voorheen een redelijk grote fanbase waar Facebook nu dus maar al te graag gebruik van wil maken.

De lockdown zorgt voor kansen Facebook Gaming

Het zal niemand ontgaan zijn dat streaming en gaming nu hot topic zijn. Facebook lijkt daar dan ook op in te willen spelen. De originele release datum van de Facebook Gaming app stond namelijk gepland voor Juni maar is nu naar voren geschoven om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Facebook Gaming.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch