Menu Premium

Nintendo Direct voor de maand juni geschrapt vanwege Coronavirus

Alex 30/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De hele wereld is nog in de ban van het Coronavirus. Mensen werken vanuit huis, festivals worden afgelast, sportevenementen gaan niet door evenals de vele gamebeurzen. De gamebeurs waar veel gamers ieder jaar reikhalzend naar uitkijken is natuurlijk de Electronic Entertainment Expo (E3). Deze is uiteraard ook afgelast, maar menig gamebedrijf heeft toegezegd dat zij online hun producten gaan tonen. Nintendo zal dit echter niet gaan doen. Als we de website Venturebeat mogen geloven.

Ook Nintendo moet thuiswerken

Volgens Venturebeat zal Nintendo in de periode van de E3, geen zogeheten “Direct” op de planning meer hebben staan. Het zal niemand verbazen dat het schrappen van een Nintendo Direct te maken heeft met het alom bekende Coronavirus. De gehele Japanse crew werkt momenteel vanuit huis. Het is daarom heel lastig voor het Japanse bedrijf om een goede Nintendo Direct te produceren. De geplande digitale-presentatie zal om die reden helaas komen te vervallen. De eerstvolgende Direct dat op de kalender staat, zal ergens “aan het einde van de zomer” online moeten gaan verschijnen. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt.

Nog even wachten op de Mario remakes

Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat Nintendo bezig zou zijn met heruitgaven van geliefde Super Mario-games. Denk hierbij aan Super Mario 64, Super Mario Sunshine én Super Mario Galaxy. Dit alles ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van de besnorde loodgieter en zijn in groen gehulde broer. Alle hoop was gevestigd op de aankomende E3, waar Nintendo deze games officieel uit de doeken zou doen. Hier moeten wij helaas nog even op wachten, mocht de website Venturebeat het bij het rechte eind hebben. De tijd zal het wederom leren. Wat denk jij? Moeten wij echt tot het einde van de zomer wachten op nieuw Nintendo-nieuws? Of zal het Japanse bedrijf ons nog kunnen gaan verrassen? Laat het ons vooral weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch