Menu Premium
Loading...

E3 2020 afgelast vanwege het Coronavirus: Wat zijn de gevolgen?

11/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar we een aantal weken lang al bang voor waren, is vandaag dan toch (helaas) waarheid geworden: de E3 2020 in Los Angeles is afgelast vanwege het Coronavirus. De druk op de organisatie, nu het virus ook in de VS begint huis te houden, was dermate hoog dat ze tot deze draconische maatregel moesten overgaan. En dus cancelde de ESA de beurs voordat publishers en masse hun stands zouden gaan afzeggen. Want dat zou nog veel meer ellende hebben veroorzaakt alsmede onvrede bij deelnemers, media en gamers die kaarten hadden gekocht. In ieder geval weet iedereen nu waar ze aan toe zijn.

PR strategieën worden fiks in de war geschopt door afgelasting E3

Met de afgelasting gooit de ESA een dikke zak roet in het eten van de publishers die de E3 als hét moment zien om hun PR-traject voor de najaars- en voorjaarsgames op te starten. En wat denk je van de console wars. Voor Xbox was de E3 hét moment om hun next gen games te tonen. Moment is nu weg. Tot slot natuurlijk ook de gamers zelf. Hen wordt nu toch wel een episch moment in het jaar afgenomen. Er zijn in dit geval echt alleen maar verliezers.

Gaat er nu helemaal niks meer gebeuren…

Boris en JJ zijn achter de desk gesprongen om over de afgelasting van de E3 te praten. Was deze cancelling onafwendbaar? Hoe is de ESA tot haar besluit gekomen? Wat zijn de gevolgen voor de industrie? En wat gaat er nu gebeuren? Gaat iedereen nu online uitpakken? De ESA speelt wel met dit idee. En dan Gamekings zelf. Hoe kijken zij tegen deze zaak aan? Hun tickets en de hotels zijn al geboekt. Gaan we toch? En komt er nog een dikke coverage van de mogelijk op te zetten online persconferenties? Alles over deze nare mededeling op woensdag 11 maart hoor en zie je in dit minst leuke item wat we ooit hebben gemaakt over de E3.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch