Menu Premium

Nieuwe beelden van Starcraft: Ghost te zien in gelekte build

Dansky 17/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De shooter die nooit het licht heeft gezien van Blizzard, Starcraft: Ghost, is nu toch online te zien via een gelekte build.

Starcraft: Ghost

Voor diegene die er toentertijd niet waren hier een kleine geschiedenis les. Starcraft: Ghost is een third-person shooter van Blizzard die werd ontwikkeld door Nhilistic Software voor de Gamecube, Xbox en Playstation 2. De game is in september 2002 aangekondigd onder toch wel redelijke hype maar er is daarna niet veel meer van terecht gekomen. In 2004 stopte Nhilistic Software met het developen en gaf het stokje over aan Swingin’ Ape Studios. Swingin’ Ape werd vervolgens opgenomen in Blizzard maar helaas stopte development in 2005 en is er verder nooit meer wat van de game vernomen. De reden hiervoor bleef jaren onbekend tot uiteindelijk in 2011 een artikel verscheen op Kotaku waarin het toenmalige hoofd van Blizzard, Mike Morhaime, vertelde dat door het spontane succes van World of Warcraft en de ontwikkeling van Starcraft II er simpelweg geen ruimte was voor een andere game.

Het verhaal

Starcraft: Ghost gaat over Nova, één van de hoofdpersonen uit de Starcraft reeks, en speelt zich vier jaar na het einde van Starcraft: Brood War af. Aan het einde van Brood War won de Zerg en trapte de Dominion en de Protoss naar de filistijnen en in deze wereld zou de game zich dus afspelen. Voor verdere verdieping was er ook het idee om een novel naast de game te releasen genaamd Starcraft Ghost: Nova. De novel kwam er uiteindelijk wel en werd nog verder uitgebreid met Starcraft Ghost: Spectres en de graphic novels Starcraft: Ghost Academy.

Nieuwe beelden

Volgens Kotaku waren er al eerder screenshots gelekt in bepaalde Xbox groepen en bedachten vervolgens een aantal mensen om een video te releasen. Er zijn er meerdere video’s online te zien, waaronder ook ééntje waarbij de Xbox crasht, maar de 13 minuten clip die hieronder te zien is geeft de beste beelden weer. Deze beelden zien eruit zoals we mogen verwachten: de old-skool look en feel van de third-person game uit die tijd. Al met al een leuke blik het verleden in en who knows? Misschien bedenkt Blizzard zich met de Blitzkrieg die Riot afgelopen oktober initieerde en ziet de game alsnog het licht.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch