Menu Premium

Next-gen oorlog eist eerste Playstation 5 slachtoffer

Dansky 11/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

War. War never changes. Dit zei een wijs man ooit. Het is een brute strijd iedere zoveel jaar. De next-gen oorlog tussen de Xbox One en de Playstation 4 staat nog in vele geheugens gegrift. Soms, door geluid of door een geur, krijgt men flashbacks naar die donkere periode. De argumenten over en weer onder technische video’s. Boze comments onder video reviews. Het geschreeuw van de fanboys en het gegil van de fangirls. En nu in 2020 heeft ook deze oorlog zijn tol geëist. De eerste Playstation 5 is overleden.

AngryCentaurGaming trok aan het kortste eind

Een paar dagen voordat de Playstation 5 officieel uit zou moeten komen is het eerste slachtoffer al gevallen.

AngryCentaurGaming (ACG), bekend van Buy, Wait for Sale, Never Touch, iets wat wij ook als format gebruiken voor bijvoorbeeld Assassin’s Creed Valhalla was helaas de ongelukkige eigenaar van deze specifieke Playstation 5. Het probleem zat hem in de externe opslag. Als de Playstation 5 uit ruststand kwam verschenen er meldingen dat de opslag corrupt was en dat dit opnieuw moest worden opgebouwd. Helaas was dit tevergeefs en is de eerste Playstation 5, na veel geduw en getrek, ook vanuit Sony’s kant, officieel overleden.

Een mazzeltje voor zijn kijkers want iedereen die in de laatste 15 dagen middels zijn Patreon geld heeft overgemaakt, om de nieuwe video’s te checken bijvoorbeeld, krijgt dit geld terug. Een aardige geste.

Playstation 5 opslag uitbreiden zal niet bij launch kunnen

Dit bericht komt nadat Sony een week geleden bekend heeft gemaakt dat je op dag 1 niet meteen je geheugen kan uitbreiden. Gezien de Playstation 5 een gigantisch snelle SSD heeft wil je deze natuurlijk helemaal vol proppen met de allernieuwste games. Helaas kan dit dus niet, zo meldde Sony tegen The Verge. Hierdoor heeft de nieuwe Playstation helaas hetzelfde probleem als de Xbox Series S: erg weinig opslag.

Mark Cerny vermeldde al in zijn zeer technische presentatie The Road to PS5 dat het uitbreiden van de opslag van de Playstation 5, voornamelijk met M.2 SSD’s, hopelijk bij launch mogelijk was. Maar dit gaat toch niet lukken. Of dit met hetzelfde probleem te maken heeft als wat ACG ondervond is niet bekend. Als dit inderdaad de reden is dan is het managen van je opslag een kleine prijs om te betalen. In ieder geval minder dan een nieuwe console kopen.

Dus als je moet kiezen wordt het dan Miles Morales of Black Ops Cold War?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch