Menu Premium

Xbox Series S heeft naar verluid 364GB beschikbare opslag voor games

Dansky 04/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor ons normale stervelingen is het nog even wachten geblazen. De next-gen consoles komen pas 10 november bij ons binnen. Gelukkig zijn er ook abnormale stervelingen, mensen met mazzel zeg maar. Zoals deze Reddit user die zijn Xbox Series S een week te vroeg kreeg. En natuurlijk beland zo iemand in het vragenvuur. En één van die vragen ging over de totale opslag.

Xbox Series S digital-only kan het lastig krijgen met geheugen bij next-gen titels

Van de 512GB totale opslag die de Series S in zich heeft gebruikt het OS in ieder geval 148GB. Hiermee blijft er 364GB over voor games. En dat is wel weinig. Om maar een voorbeeld te noemen was Red Dead Redemption 2 bij launch 106GB. En dat was op de Xbox One. Moet je is nagaan hoe groot de spellen kunnen worden zodra de echte next-gen titels uitkomen. Als we kijken naar Call of Duty: Modern Warfare dan ligt, afhankelijk van wat je hebt geïnstalleerd, de grootte tussen de 130 en 180GB op de Xbox One. Dat is bijna de helft van het beschikbare geheugen van de Xbox Series S. En gezien Warzone dezelfde engine blijft gebruiken en ook weer van de partij is bij Call of Duty Black Ops Cold War is de verwachting dat dit alleen maar groter wordt. Toegegeven dat er voor Call of Duty wel wat te doen valt qua de grootte zoals het deïnstalleren van verschillende data packs. Maar die mega grootte is wel zorgelijk voor toekomstige Xbox Series S bezitters.

Games voor Series S zijn naar verwachting kleiner

Xbox director of program management Jason Ronald heeft echter gezegd dat hij niet verwacht dat de grootte van de games hetzelfde zal zijn voor de Series S en de Series X. Dit komt omdat de Xbox Series S op 1440p en 60fps draait in plaats van de 4k van de Xbox Series X. Maar dit ligt bij de ontwikkelaar; zij kunnen ervoor kiezen om bijvoorbeeld naar 4k 30fps te gaan. En dat zal betekenen dat in het slechtste geval je hele Series S vol zit met één spel. We kijken naar jou, Cyberpunk 2077.

Je kan als oplossing ook de USB 3.1 HDD of SSD die nu aan je huidige Xbox One hangt gebruiken om het geheugen uit te breiden. Maar dan krijg je niet die next-gen ervaring van de insane snelle SSD die in de console zit ingebakken. Daar moet je dan weer een speciaal kaartje voor kopen. Ter waarde van €270. Hiermee krijg je wel de performance van de SSD die in de Xbox Series X/S zit maar dan komt de totale prijs ook wel weer op €570 totaal.

En dan had je net zo goed een Xbox Series X kunnen halen.

Mét Cyberpunk 2077.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch