Menu Premium

Mount & Blade II: Bannerlord komt op 31 Maart uit in Early Access

Reilly 20/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het heeft even geduurd, maar nu is er dan eindelijk een release date bekend voor Mount & Blade II: Bannerlord. Althans, een release date voor de Early Access. Fans wachten al jaren op dit nieuwe deel in de serie en zullen hier dus vast wel genoegen mee nemen. Ontwikkelaar TaleWorlds heeft de release date vastgesteld op 31 Maart.

Mount & Blade

Bannerlord is het tweede deel in de Mount & Blade serie. Het eerste spel kwam in 2008 uit, maar de meeste mensen zullen de serie kennen van Warband. Laatstgenoemde is een stand-alone uitbreiding van het originele spel, en wordt dus door velen eigenlijk al gezien als het tweede deel. Warband stamt echter ook alweer uit 2010.

De serie heeft op grafisch gebied nooit hoge ogen gegooid, maar qua gameplay misschien wel des te meer. In de basis is Mount & Blade een open-wereld sandbox waarin je je character omhoog werkt in de hiërarchie van de wereld. Dit doe je door een combinatie van diplomatie en real-time veldslagen. Je begint met vrijwel niets en eindigt (hopelijk) uiteindelijk aan de top. Daarnaast kun je ook online veldslagen tegen andere spelers uitvechten (er liep al een tijdje een gesloten beta voor de multiplayer van Bannerlord) en heeft de serie een actieve modding community.

5 jaar geleden maakte de ontwikkelaar bekend dat de games in de serie op dat moment meer dan 6 miljoen keer verkocht waren.

Mount & Blade II: Bannerlord

Na 10 jaar wachten op een nieuw deel zijn de verwachtingen hooggespannen. De ontwikkelaar belooft met Bannerlord onder andere natuurlijk wat mooiere graphics, maar ook bijvoorbeeld Siege battles zijn aangepakt. Op E3 2016 heeft de ontwikkelaar hier een uitgebreide video van getoond.

Twee jaar later, op de Gamescom van 2018, is er ook een teaser voor de campagne getoond.

Zoals gezegd betreft de release date van 31 Maart de release datum van de start van de Early Access. De ontwikkelaar geeft op de Steam pagina van het spel aan dat ze verwachten dat de Early Access periode ongeveer een jaar zal beslagen. Het spel komt uit op zowel Steam, de Epic Games Store en via de website van TaleWorlds zelf. De prijs van de Early Access versie zal 49,99 euro zijn en op dit moment is het plan niet om die prijs hoger te maken voor de volledige release. Check de Steam pagina voor nog meer informatie over wat de Early Access versie qua content zal bevatten (en missen).

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch