Menu Premium

Microsoft: alle events zijn ‘digital first’ tot juli 2021

Dansky 07/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft in een statement laten weten dat alle evenementen tot sowieso juli 2021 ‘digital first’ zullen zijn.

Geen in-person evenementen tot juli 2021

Iets meer dan een maand geleden begon het al te kraken bij alle evenementen die de game-wereld rijk is. GDC was één van de eerste slachtoffers en vele zouden nog volgen. Maar nu loopt Microsoft alvast op de zaken vooruit door te melden dat al hun evenementen tot en met juli 2021 digital first zijn. Of er na het initiële event nog een fysiek, in-person, event komt is nog niet gemeld.

Dat Microsoft alvast alle toekomstige evenementen digitaal maakt spreekt boekdelen over de situatie waar iedereen nu in zit. Het fiscale jaar 2021 loopt voor Microsoft van juli 2020 tot en met juli 2021 dus de huidige crisis heeft al invloed op het aankomende fiscale jaar. Dit betekent dat ook de E3 2021 het misschien zonder Microsoft moet doen. De nieuwe datum van de E3 is van 15 juni tot en met 17 juni 2021 en valt dus net voor het einde van het fiscale jaar.

Gaat dit werken voor Microsoft?

Of digital first voor Microsoft gaat werken is nog de vraag. Zij zouden dit jaar natuurlijk groots uitpakken op de E3 met o.a. de nieuwe Xbox Series X en alle games die daarop uitkomen maar ook dat feest gaat niet door. Wel hebben ze al laten weten dat zij een digitaal event hosten in plaats van de E3 show. Of dit ook zo’n indruk maakt als dat de E3 show dat kan doen gaan we meemaken.

Microsoft kan ook de kant op gaan van Nintendo die met hun Nintendo Direct al jaren populair is. Nu de hele game industrie genoodzaakt is om alles digitaal om te vormen heeft Nintendo wat dat betreft een voorsprong gekregen op de concurrentie. Waar bijvoorbeeld Sony een gortdroge presentatie geeft, is Nintendo meer speels tijdens hun Nintendo Direct. Vanavond is het de tijd voor Xbox om te laten zien wat ze kunnen tijdens de Inside Xbox Livestream.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch