Menu Premium

Investeerder zoekt medestanders voor groepsvordering tegen CD Projekt Red

Dansky 21/12/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het jaar voor CD Projekt Red blijft maar erger worden. Eerst kwam het corona virus met twee gestrekte benen in. Vervolgens werd Cyberpunk 2077 tot drie keer toe uitgesteld. Toen kwam launchday welke, om een understatement te maken, niet écht van een leien dakje ging. En nu krijgt de Poolse studio, met een beetje pech, het ook nog aan de stok met één van haar shareholders. En niet een houten stok maar de juridische ijzeren knuppel.

CD Projekt Red verkeerd in zwaar weer dit jaar

Dat de investeerders denken aan juridische stappen is niet raar. Mismanagement en gebroken beloftes vieren hoogtij binnen de studio. Nadat in eerste instantie in juni 2019 de grote baas, Marcin Iwinski, in een interview met Kotaku had gezegd dat er geen crunch voor de medewerkers zou zijn, kwam hij hier begin 2020 ineens op terug. In november dit jaar kwam nogmaals naar buiten dat crunch aan de orde van de dag is, en vervolgens werd Cyberpunk 2077 ook nog eens uitgesteld tot 10 december. Nadat dit al twee keer was gebeurd. Vervolgens kwam de game uit, en we weten allemaal hoe dat is gegaan. En dan met name voor de old-gen consoles, want dat moet ook wel vermeld worden, Cyberpunk 2077 op de PC is wreed, sfeervol en precies zoals het hoort.

Investeerder met juridische kennis is op onderzoek uit

De investeerder in kwestie, Mikolaj Orzechowski, is advocaat en investeerder in CD Projekt Red. Deze pientere knaap is online op zoek gegaan naar mensen die in dezelfde situatie als hem zitten. Lees: waarschijnlijk veel geld kwijt zijn geraakt. Met hen wil hij een groepsvordering tegen CD Projekt Red bij de rechter indienen. De potentiële aanklacht zal gaan over misrepresentation in order to obtain financial benefits. Met andere woorden, en een beetje gechargeerd: window dressing. In het artikel noemt hij de volgende drie punten welke een onderdeel zullen zijn van de vordering mits deze er komt:

  • De claim dat de game klaar is terwijl deze dat niet is;
  • Meerdere vertragingen;
  • Niet genoeg aandacht voor ontwikkeling van de game op het PS4 platform;

Of dit genoeg zal zijn om CD Projekt Red aan te klagen moet nog blijken. Naast dat een investeerder problemen maakt zijn ook de medewerkers absoluut niet blij met het management. Al met al is dit voor CD Projekt Red, net zoals voor vele andere in de wereld, een jaar wat snel vergeten mag worden.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch