Menu Premium

Cyberpunk 2077 wederom uitgesteld: 10 december nieuwe datum

Lars Leeftink 27/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

CD Projekt Red heeft voor de derde keer Cyberpunk 2077 moeten uitstellen. De game, die gepland stond voor 19 november, is met 21 dagen uitgesteld. 10 december, vlak voor de feestdagen, is nu de nieuwe release date.

Niet de eerste keer

En misschien ook wel niet de laatste keer. De laatste tijd heeft CD Projekt Red de fans vooral weten te teasen met de Night City Wire events. Ondertussen kwam de ontwikkelaar er dus blijkbaar achter dat de ambitieuze game nog steeds niet af is. Of in ieder geval nog niet release-ready. Er wordt dus flink de tijd genomen, en toch wordt er steeds een nieuwe releasedatum aangekondigd. Eerst was het 16 april, vervolgens 17 september, daarna 19 november en nu dus 10 december.

De grootste uitdaging volgens de ontwikkelaar is om de game op current en next-gen te optimaliseren. De negen versies (PC, Xbox One en One X, PlayStation 4 en 4 Pro, Google Stadia  PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X enz) moeten natuurlijk ook getest worden. 21 dagen zou volgens CD Projekt Red daarin het verschil kunnen maken. De ontwikkelaar meldt zeker te willen zijn dat alles in orde is en dat ze geen product willen afleveren dat niet af is. Dat hopen ze met deze nieuwe releasedatum te voorkomen. De next-gen versie van de game volgt echter pas ergens volgend jaar.

Cyberpunk 2077: nog in 2020?

Dat is nu de grote vraag. Veel mensen twijfelden al of de releasedatum, die ongeveer samenviel met de release van de PlayStation 5, Xbox Series S/X en Call of Duty: Black Ops Cold War, dit keer wel gehaald zou worden. Nou: nee dus. Het lijkt nu een ideaal cadeau te zijn voor de Kerstdagen, als de game die deadline wel weet te halen. Bij die release zal de multiplayer in ieder geval nog ontbreken. Die wordt later pas toegevoegd aan de game. Hoe dan ook: nog 21 dagen extra geduld dus. En wie weet nog wel meer.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch