Menu Premium

Infinity Ward neemt extra stappen tegen cheaters in Call of Duty: Warzone

Dansky 13/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Infinity Ward heeft een nieuwe update uitgebracht voor Call of Duty: Warzone waarmee zij cheaters proberen tegen te gaan en de veiligheid van speler accounts proberen te verbeteren.

Tried and proven method

Het bericht kwam gisteravond naar buiten middels onderstaande Tweet.

Infinity Ward heeft voor de free-to-play PC spelers een extra authenticatie ingebouwd. Een dergelijke extra authenticatie staat ook wel bekend als 2FA. Oftewel: two-factor authentication. Hierbij krijg je tijdens het inloggen een SMS op jouw mobiele nummer met een code. Deze code moet je dan invoeren. De code correspondeert dan weer met jouw inloggegevens en de tijd waarop je probeert in te loggen. Hierdoor kan Infinity Ward verifiëren dat jij het bent. Naast dat dit in de informatiebeveiligingswereld een standaard is, en dus tried and proven, helpt dit ook tegen cheaters.

Dit maatregelen mes snijd aan twee kanten voor Call of Duty: Warzone

Het free-to-play model van Call of Duty: Warzone is een hemel voor cheaters. Want als je wordt gebanned kan je gewoon een nieuw e-mailadres aanmaken en weer verder gaan met cheaten. Eerder al had een Redditor een achttal erg goede opties om cheaters tegen te gaan. Denk aan een Hardware ID ban, report buttons, bans gebaseerd op statistieken en ook 2FA. Dit zijn geen permanente fixes. Dat kan ook niet want cheaters gonna cheat. Dat zal altijd zo blijven. Wat Infinity Ward nu aan het doen is, is het cheaters een stuk lastiger maken. Met de nieuwe maatregelen is het zo dat als je wordt gebanned, je ook een nieuwe simkaart moet kopen met een nieuw nummer. Want het nummer zal vast zitten aan het gebannede account. Niet dat het een duur geintje is zo’n nieuwe simkaart, niet zoals een hardware-ID ban, maar het is dat extra stapje moeite.

Infinity Ward en community hebben de jacht op cheaters geopend

Sinds vorige maand is Infinity Ward begonnen met het hard aanpakken van de cheaters. Cheater lobbies en de report-a-player functie zijn hier een paar voorbeelden van. Daarnaast zijn de spelers zelf ook begonnen met het tegengaan van cheaters. Infinity Ward zou deze methode in theorie ook zelf kunnen proberen. In hun Terms of Use staat namelijk het volgende (artikel 3, C, i):

  • C. The license rights granted to you herein are also subject to the limitations set forth below. Any use of the Product in violation of these limitations is a material breach of the Agreement, subjects you to immediate revocation of your license, and will be regarded as an infringement of Activision’s copyrights and other rights in and to the Product. You agree that you will not, under any circumstances:
    • i. use, develop, host or distribute cheats, automation software (bots), modded lobbies, hacks, mods or any other unauthorized third-party software in connection with the Product, or engage in any form of cheating, boosting, or booting;

Er is nog geen bericht of dit reeds is gebeurd maar je zou toch denken dat die Terms of Use een goede harde stok zijn om cheat websites neer te halen. Vooral onze console broeders hebben erg last van de cheaters. En dan met name Xbox spelers. Zij kunnen geen kant op want zij kunnen alleen crossplay uitzetten in de Xbox instellingen, niet in de game, en moeten vervolgens 20 minuten wachten op een potje. Laten we dus hopen dat de nieuwe maatregelen veel effect hebben, want niemand houdt van cheaters. Maar wat is het fijn om ze terug te pakken.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch