Menu Premium

Call of Duty speler neemt heft in eigen hand tegen cheaters

Dansky 21/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds jaar en dag zijn cheaters een probleem in online shooters en ook Call of Duty is hier geen uitzondering op. Nu vecht een speler zelf terug tegen de cheaters.

The hero we need

De desbetreffende speler, Redditor TNGSystems genaamd, heeft net als vele andere spelers last van cheaters in Call of Duty. In Multiplayer is het al vervelend maar daar respawn je tenminste nog. Moet je is nagaan als je 1v1 tegen een cheater komt te staan in de laatste cirkel in Warzone. Eerder gaf deze Redditor al opties om cheaten tegen te gaan: onder andere een koppeling en verificatie via mobiele telefoons zoals bij Counter Strike en het jagen op de cheat-makers waren twee opties. En vooral dat laatste blijkt een schot in de roos.

Terms of Service bieden een uitweg tegen cheat-makers

“Een betere wereld begint bij jezelf” moet deze persoon gedacht hebben want de strijd is begonnen. Hoe deze strijd wordt gevoerd? Door een erg bekend maar zelden gelezen stukje tekst: de Terms of Service. Ook wel bekend als de Algemene Voorwaarden. De term heb je vast wel ergens voorbij horen komen. Dat moet ook wel: Terms of Service zijn die lappen tekst met onderaan dat ‘ik accepteer’ knopje waar je altijd maar op klikt zonder te lezen.

In deze mystieke Terms of Service staat veelal iets over copyright en intellectueel eigendom. Het breken van dit copyright recht kan serieuze consequenties hebben en laat het reverse engineeren van game code nou net een serieuze breuk zijn met dit recht. Hierdoor zijn er volgens deze Redditor dan ook drie frontlinies in dit gevecht: Paypal, Coinbase en Mastercard. Alle drie van deze bedrijven heeft in de Terms of Service iets staan over copyright. Pak het probleem bij de oorzaak aan en niet bij de symptomen.

Hit them where it hurts!

Het idee is simpel: bedrijven die betaaldiensten aanbieden willen niet dat dit wordt gebruikt voor het breken van de wet. En het breken van een copyright wet is hier onderdeel van. Dus wat doet deze beste man? Dat legt hij of zij zelf haarfijn uit.

Google Warzone cheats and find discords that send links around. Become a little detective. Pose as a piece of shit gentleman looking to get a competitive edge. Sign up with a fake name, fake account name, etc. Talk to moderators. Get Paypal payment links and then go straight to Paypal customer chat and just state “This [website] with this [paypal account name] is selling cheats which break the EULA and breach Copyright law, please can you take action against this account as it is in violation of Paypal’s Terms of Service, thank you.”

Het idee is natuurlijk dat als het kopen en verkopen van cheats te moeilijk wordt, de mate van cheaten afneemt. Of dit  ook het gewenste effect gaat hebben moet nog maar blijken maar in ieder geval is het initiatief een dikke duim omhoog waard.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch