Menu Premium

Geen Nintendo Switch meer voor Japanse gamers tot nader orde

Dansky 08/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jammer voor de Japanse gamer want als je geen Nintendo Switch hebt besteld kan je nog wel eens lang gaan wachten op de console.

Gigantische vraag naar de Nintendo Switch

Een aantal weken geleden meldden we het al: in deze tijden van corona is iedereen op zoek naar een Nintendo Switch. Geef daarnaast ook nog eens een sterke Animal Crossing: New Horizons uit, laat Disco Elysium uitkomen op de Switch en je zit gebakken. Erg goed nieuws dus voor Nintendo mits ze de vraag aan zouden kunnen. De schappen werden al leeg gekocht en nu is het zelfs zo erg dat Nintendo dus geen Switches meer verscheept binnen Japan. Behalve voor de bestellingen dan.

Statement Nintendo

In de Tweet wordt het volgende vermeld:

Translate via Google: [Notice] Nintendo Switch itself (including “Amazing Animal Crossing”) and Nintendo Switch Lite are not shipped this week except for reservations. We will inform you of the shipping schedule next week.

Dus goed nieuws voor de gamer in Japan die de Switch heeft besteld. Helaas ook slecht nieuws voor iemand die zich net bedenkt de console te halen. Of er volgende week wel wordt geleverd naar de winkels is niet vermeld maar gezien de gigantische vraag is het waarschijnlijk dat ook volgende week er geen consoles in de winkels komen te liggen. Dit zijn niet de eerste maatregelen die Nintendo neemt want in februari begon Nintendo al met het rantsoeneren van de Switch pre-orders voor o.a. de Nintendo Switch Collectible Animal Crossing in Japan.

De maatregelen hebben geen effect op de verschepingen naar de US en de EU. Dus heb je nog geen Switch en wil je er wel eentje, wees dan snel.

US en EU gaan vrolijk verder, hoe dan?!

Dat de US en de EU gewoonweg hun Switches krijgen klinkt in eerste instantie wat gek. Want iedereen heeft toch last van het virus?! Ja, dat klopt. Maar de productie voor de console in Japan is gevestigd in China. De productie voor de console in de EU en US ligt in Vietnam. Vietnam is minder hard getroffen door het virus dan China. In Vietnam zijn ook maatregelen genomen maar de fabrieken zijn bijvoorbeeld nog open. Nu heeft Nintendo wel het idee om een deel van alle consoles die van de band rollen in Vietnam naar Japan te sturen maar of dit zoden aan de dijk zet is natuurlijk de vraag.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch