Menu Premium

Coronavirus zorgt voor run op Nintendo Switch: lege schappen mogelijk

Jan Johan Beldrok 26/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo heeft een probleem. Misschien een luxe probleem, maar een probleem it is. En dat betreft het feit dat er een enorm verschil is tussen de vraag naar en het aanbood aan de Nintendo Switch. Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven en ouders met hun kids ‘opgescheept’ zitten, is de ‘handheld’ opeens de console to go. De vraag naar de console, de gewone of de light versie is immens. Wat goed nieuws is voor Nintendo, mits ze over genoeg voorraad beschikken. En dat doen ze dus niet.

De vraag overstijgt vele malen het huidige aanbod

De fabrieken waar de Switch worden gemaakt, draaien nog steeds niet op full power, waardoor er zich enorme  voorraadtekorten voordoen. En als je dan ook nog eens het fantastische Animal Crossing: New Horizons uitgeeft, waardoor nog meer mensen jouw console willen hebben, dan loopt alles muurvast. In veel winkels in Australië, de VS en Engeland zijn er in de fysieke winkels geen Switches meer te vinden. En bij online shops is het behoorlijk tricky. Zo is de Nintendo Switch Lite compleet uitverkocht op Amazon. Nintendo is zich bewust van de schaarste en verontschuldigt zich middels een kort statement: “Nintendo hardware is selling out at various retail locations in the U.S., but more systems are on the way. We apologize for any inconvenience.”

Woekerprijzen voor een Switch op Ebay

Zoals zo vaak met schaarste zijn er altijd mensen die daar weer een slaatje uit proberen te slaan. Een Switch kopen via ’tussenhandelaren’ is nog steeds mogelijk, maar dan moet je wel bereid zijn ietwat dieper in de portemonnee te tasten. Op dit moment kost het goedkoopste Nintendo Switch-model op Amazon  $ 439 of $ 230 voor een Switch Lite. Maar dan moet je wel een paar weken wachten. En op Ebay word je ook niet vrolijk. Je zal daar minimaal $ 400 moeten aftikken voor een gloednieuwe Switch.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch