Menu Premium

Disco Elysium is momenteel in ontwikkeling voor de Nintendo Switch

Alex 07/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Disco Elysium – de RPG uit de stallen van uitgever en ontwikkelaar ZA/UM – komt richting de Nintendo Switch. Art director Aleksander Rostov liet dit weten in een podcast van het Britse BBC 5live.

Disco Elysium komt eraan

Afgelopen week werden de zogeheten BAFTA’s uitgereikt tijdens de 2020 British Academy Games Awards. De RPG Disco Elysium wist hier de nodige prijzen in de wacht te slepen en wel in de categorieën Debut Game, Narrative en Music. Dat deze titel hoge ogen heeft weten te gooien mag duidelijk zijn. Reden genoeg dus om verder te kijken dan alleen de PC. Daarom staat een release voor PlayStation 4 en Xbox One gepland voor ergens in 2020. Art director Aleksander Rostov wist in BBC 5live’s “Game On” podcast te melden dat zij op dit moment ook bezig zijn met een Nintendo Switch-versie. In het interview wist de beste man het volgende te vertellen:

“This interview is, at this very moment, interrupting me from writing up design documentation for the user interface and input systems for the Switch port”.

Helen Hindpere – de vrouw die verantwoordelijk is voor het verhaal van Disco Elysium – wist hier nog het volgende aan toe te voegen:

“It’s going to happen soon”.

Ondanks het feit dat Hindpere zegt dat het “binnenkort” moet gaan gebeuren, is het nog niet duidelijk wanneer Disco Elysium richting de console van Nintendo zal gaan komen. Een exacte releasedatum voor de PlayStation 4 en Xbox One varianten zijn eveneens nog niet bekendgemaakt

Welke versie is voor jou?

De game kent een open wereld. Jij als speler moet jezelf door veel dialogen heen zien te worstelen zoals een echte RPG betaamt en dit alles vanuit een isometrisch perspectief. Heb jij de game al gespeeld op de PC? Ga jij deze dan ook voor de Nintendo Switch in huis halen? Laat het ons vooral weten in de comments.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch