Menu Premium

Final Fantasy muziek nu te beluisteren op Spotify en Apple Music

Dennis 07/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Van de allereerste tot de allerlaatste Final Fantasy, op Spotify en Apple Music is nu vrijwel al de fantastische muziek van deze legendarisch franchise te beluisteren.

Echte klassiekers en nieuwe composities

Of je nu een fan bent van FFVI op de Super Nintendo, of nog dagelijks de dungeons in FFXIV doorloopt, bijna iedereen heeft wel goede herinneringen aan deze franchise. De muziek kan bij deze herinneringen natuurlijk niet ontbreken. En deze Japanse franchise is er bij uitstek een met hele goede en iconische muziek. Dankzij Spotify en Apple Music kun je nu, compleet legaal, al deze muziek naar hartelust beluisteren.

Op deze diensten zijn sinds kort namelijk vrijwel alle officiële soundtracks van de Final Fantasy games toegevoegd. Van de klassiekers uit FFIV en FFV tot de nieuwste composities uit FFXV of de laatste FFXIV uitbreiding. Zelfs enkele spinoffs zoals World of Final Fantasy, Dissidia, en de Final Fantasy film hebben nu hun soundtrack hier online staan.

De componisten van de Final Fantasy muziek

De meeste composities die je in deze soundtracks zult vinden zijn afkomstig van Nobuo Uematsu. Deze beroemde componist is dan ook verantwoordelijk voor muziek in FFI t/m FFXII. En ook de MMO FFXIV heeft verschillende Uematsu composities in de soundtrack. Naast Uematsu zijn er echter ook een hoop andere componisten die over de jaren hun steentje hebben bijgedragen. Zoals Yoko Shimomura (ook bekend van de Kingdom Hearts soundtrack), Hitoshi Sakimoto, en Masayoshi Soken.

Als je zelf al hun composities wilt beluisteren dan hoef je enkel naar Spotify of Apple Music te gaan en te zoeken op “Final Fantasy Original Soundtrack”. Dan zullen op de album tab alle relevante albums verschijnen waar je uren en uren aan luisterplezier aan kunt beleven.

Heb jij favoriete tracks waar je misschien speciale herinneringen of nostalgische gevoelens bij hebt? Laat her hieronder weten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch