Menu Premium

Exploit in Call of Duty: Warzone zorgt voor easy wins

Dansky 12/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren releasde Call of Duty: Warzone wereldwijd voor iedereen en de eerste exploit is alweer gevonden!

Gas, gas, en nog eens gas!

De nieuwe game mode van Infinity Ward is een free-to-play en standalone Battle Royale met 150 man verdeeld over drie teams. En zoals bij vele Battle Royale games wordt de map alleen maar kleiner naarmate de tijd verstrijkt. Binnen Warzone wordt de map kleiner doordat het gas alsmaar dichterbij komt. Beland je in het gas? Dan heb je twee opties: rennen voor je zakgeld of een gasmasker opzetten. Mits je die hebt gevonden of gekocht natuurlijk. En dan nog; zelfs met het gasmasker red je het hooguit een aantal extra secondes voordat ook jij bezwijkt. Twee spelers kwamen achter een manier om oneindig te blijven leven, zonder masker, in het gas.

Better together

In de video die één van de spelers geüpload heeft naar Youtube kan je exact zien hoe dit gaat. Twee verloren zielen, helemaal alleen in een met gas overgoten gebied. Eén heeft nog een gasmasker op maar deze begeeft het snel. Ze moeten hier weg, maar hoe? Voor hun staat een gigantische klif waar ze niet op kunnen klimmen. Ze beginnen maar met rennen want dood ga je toch wel. De ene gaat neer, de andere revived, de andere gaat neer, de ene revived. Holy shit, dit werkt!

In de meeste Battle Royale games krijg je een aparte health bar als je down gaat maar nog niet dood bent. Zodra je dan weer wordt revived door een teamlid wordt je health naar een bepaalde waarde gezet. Binnen Call of Duty: Warzone is dit anders. De health bar als je down bent is hetzelfde als de health bar die je hebt als je leeft. Zodra je van down naar levend gaat behoudt je de health die over was. Dus hoe sneller je iemand omhoog helpt, hoe meer health deze heeft. En gezien het gas een set percentage damage doet, en dit niet toeneemt, kan je elkaar oneindig blijven reviven. Zolang je maar bij elkaar blijft natuurlijk.

Kan het dan nooit eens goed gaan?

Het blijft toch een gevoelig dingetje bij updates voor Call of Duty: Modern Warfare. Iedere update heeft wel voor problemen gezorgd. Is het niet een gigantisch schip dat je map binnen vaart, zijn het wel gigantische hoeveelheden XP die je krijgt. Je mag toch verwachten dat na zoveel patches én ervaring van Infinity Ward dit soort problemen niet meer voorkomen. Mag dit de pret drukken voor Koos en Skate? Check even de Let’s Play en dan kan je meteen zien of deze exploit daar in terug komt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch