Menu Premium

Call of Duty: Modern Warfare nieuwe game mode offline gehaald door bug

Dansky 27/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds gisteren is er een nieuwe update voor Call of Duty: Modern Warfare uit en hierbij was er, hoe kan het ook anders, wederom een bug te vinden.

Patchday 26 februari

Gisteren kwam er een nieuwe patch uit voor Call of Duty: Modern Warfare. En zoals we dat mogen verwachten van patches bij Call of Duty: Modern Warfare ging er weer eens wat mis. Het lijkt Infinity Ward maar niet te lukken om een patch te releasen zonder dat ze vervolgens een ander onderdeel slopen. Nu was het in dit geval iets minder erg; het probleem ontstond bij een nieuwe toevoeging.

Giant Infection

Het probleem doet zich voor bij de nieuwe gamemode Giant Infection. Giant Infection is precies hetzelfde als Infected maar dan met een stuk meer mensen. Dus nee, geen gigantische super infected die je met de overige spelers vol moet pompen met lood en/of explosieven. Noem het de Groundwar variant van Infected. In plaats van dat je met 20 spelers speelt doe je dit nu met 48. Meerdere mensen raken Infected aan het begin, dus rennen voor je leven. Maar nu bleek het dus dat spelers die deze gamemode speelden iets te veel XP ontvingen, zo vond Infinity Ward.

Waarom dit een slechte zaak is

Ten eerste is het de zoveelste keer dat dit gebeurd. Nieuwe patch, nieuwe kansen maar het lijkt ze maar niet te lukken. De snelheid waarmee Infinity Ward deze bug heeft gevonden is wel bewonderenswaardig. Geen enkele speler zou een te veel XP gekregen melding maken naar Infinity Ward. Maar dat zij ingrijpen is vanuit een gameplay oogpunt wel te begrijpen. De progressie van Call of Duty: Modern Warfare is namelijk voor een groot deel aan XP gebonden. Ga maar eens na: je levelt je Battle Pass via het behalen van XP. Meer XP betekend sneller door je Battle Tiers heen waardoor je sneller verveelt kan raken. Want ergens voor spelen is altijd beter dan spelen om het spelen. En omdat Call of Duty: Modern Warfare helemaal geen prestige systeem heeft valt er na het behalen van rank 155, alle Battle Tiers en de Officer Challenges helemaal niks meer te doen.

Wanneer Giant Infection terug komt is nog niet bekend gemaakt door Infinity Ward. Nu maar hopen dat ze met de fix niet weer wat slopen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch