Menu Premium

E3 2019: Baldur’s Gate 3 aangekondigd voor Google Stadia

Alex 06/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Baldur’s Gate 3 is tijdens de E3-personferentie van Google aangekondigd voor Google Stadia. De geruchten gingen al enige tijd over het wereldwijde web, vandaag heeft Larian Studios dit derde deel dan eindelijk aangekondigd.

Baldur’s Gate 3

Vorige maand wist het Belgische Larian Studios de aandacht naar zich toe te trekken met een teaser via hun website. Op de website was een Romeinteken voor het cijfer drie te zien. Omdat Larian Studios onder andere verantwoordelijk is voor de Divinity-serie, werd er stiekem uitgegaan van Divinity: Original Sin 3. Tijdens de livestream van Google over haar Google Stadia werd dan toch Baldur’s Gate 3 getoond.

Larian Studios wist te overtuigen

Larian Studios creative director Swen Vincke wist tijdens de stream van Google te vertellen dat hij Wizards of the Coast (bekend van Magic: The Gathering) heeft weten over te halen om aan dit derde deel te mogen werken. Volgens Vincke is het een grote verantwoordelijkheid, maar hij denkt dat zij er klaar voor zijn; “It’s a great responsibility, but I think we’re ready for it. We’re all about creating reactive, systemic worlds that respect player agency and having a chance to apply our team’s skillset in a universe as rich as Dungeons & Dragons is a lot of fun.” aldus Swen Vincke. Baldur’s Gate 3 zal zowel solo te spelen zijn als in co-op.

Een lange geschiedenis

Het origineel werd uitgebracht in 1998 en was ontwikkeld door het welbekende BioWare. Het Canadese bedrijf is na het eerste deel ook verantwoordelijk geweest voor de sequel en de bijbehorende expansions. In 2001 zag BioWare er van af en gaf het spreekwoordelijke Baldur’s Gate-stokje door aan Snowblind Studios. In totaal zijn er na BioWare vier verschillende developers aan de slag gegaan met de gamereeks, om vervolgens bij Larian Studios te belanden. Een exacte datum voor dit derde deel is nog niet bekend gemaakt. Wel weten we dat het een launchgame zal zijn voor Google Stadia.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch