Menu Premium

Dragon Ball FighterZ bevat loot boxes, maar die kosten je geen echt geld

Froukje Planken 23/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf vorige week gingen er geruchten rond dat Dragon Ball FighterZ een loot box systeem zou bevatten, waarbij echt geld gebruikt kon worden. Dat blijkt uiteindelijk niet het geval. Dragon Ball FighterZ bevat wel loot boxes, Z capsules genaamd, maar ze kosten je geen echt geld.

In de Z capsules zitten willekeurige cosmetische items en je koopt ze met het geld dat je in-game kunt verdienen. Dus, de enige manier om Z capsules te krijgen is door het spelen van de game.
Het geld dat je daarmee verdient (de in-game valuta heet Zeni) kun je in de Store uitgeven aan de capsules. Daarin zitten items als avatars, achtergronden, titels voor je vechter, etc.

Allemaal redelijk recht toe recht aan zou je zeggen, maar dan is er nog een tweede in-game valuta, de Premium Z Coins. Het woordje ‘Premium’ zaait hier wat verwarring, maar ook deze munten zijn (vooralsnog) niet met echt geld te kopen. Een speler krijgt een Z Coin als hij een item uit een Z capsule krijgt die hij al bezit. Tien Z Coins kunnen uiteindelijk worden geruild voor een item dat de speler nog niet bezit.

Momenteel zitten er dus geen micro-transacties in Dragon Ball FighterZ. Dit wordt ook bevestigd door Bandai Namco America tegenover Kotaku. Dit kan natuurlijk in de toekomst nog veranderen, maar nu zul je nog moeten vechten voor je schattige avatar.

De fighting game van ontwikkelaar Arc System Works ligt vanaf vrijdag 26 januari in de winkels en komt uit op Xbox One, Playstation 4 en PC.

Check meteen even de nieuwe launch trailer:

Bron: Polygon, Kotaku

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch