Menu Premium

De populairste Pokémon per land, wie wint er in Nederland?

JeffreyHage 30/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Online verkoper The Toy Zone heeft blijkbaar tijd te veel en deed dus een leuk onderzoek. Want wie vraagt zich het nou niet af: wat is de populairste Pokémon van het land? Als jij hier ook zo met smart op het antwoord hebt zitten wachten, dan is er nu goed nieuws voor je. The Toy Zone heeft de Google zoekresultaten per land met alle Pokémon vergelijken. En daar kwam uiteindelijk een top-10 uit per land.

Wat is populairste Pokémon van Nederland

In Nederland zijn het vooral de Gen 1 Pokémon die het bij veel mensen goed doen. Zo is in Nederland Lapras de Pokémon die volgens het kaartje de populairste Pokémon is. In buurland België is het dan weer de zeldzame Porygon. En in bijvoorbeeld Congo staat de vreemde verschijning Jynx bovenaan het lijstje. In het plaatje hieronder heb je de kans om de resultaten zelf nader te bekijken. Wat verder opvalt is dat Pokémon als Eevee, Charizard en Mew en Mewtwo uitermate populair blijven. Het lijkt dus vooral een kwestie van nostalgie te zijn als het bij mensen over favoriete Pokémon gaat.

(Tekst gaat verder onder de foto) 

Pokemon

Pokemon

Meer Pokémon

Pokémon blijft ongekend populair. Zelfs nadat naar buiten is gekomen dat Ash in de serie nu toch écht Pokémon meester is geworden blijft de franchise doorgaan. Zo werden er in februari nog drie nieuwe Pokémon games aangekondigd te weten Pokemon Brilliant Diamond, Pokemon Shining Pearl en Pokémon Legends Arceus. Die laatste is bij de fans wat minder enthousiast terecht ontvangen. De eerste twee titels die naar de Switch komen, worden volgens de fans zeker het spelen waard. Daarnaast is natuurlijk de handel met Pokémon kaarten nog steeds ongekend populair. Met als resultaat dat er een aantal maanden geleden nog scalpers en YouTubers gespot werden die de kaarten aan het opkopen waren. Zou de Lapras daar ook bij zitten?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch