Menu Premium

Scalpers (en YouTubers) kopen massaal Pokémon kaarten McDonalds op

Jan Johan Beldrok 14/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is niet bepaald onze bedoeling om elke dag een nieuwspost te wijden aan onze vrolijke vrienden ‘de scalpers’. Maar ze vragen er wel om. In een periode waarin ‘binnen-vermaak’ een van de weinige uitlaatkleppen voor de bevolking is en gaming dus populairder dan ooit, hebben de scalpers na de PS5 en de Xbox Series X nu ook de Pokémon-kaarten van McDonalds gevonden. In sommige landen worden de nieuwe Pokémon kaarten namelijk uitgedeeld via McDonald’s. Bij een Happy Meal zit één pakje kaarten en een extra speelgoedje. Iedereen wil ze hebben. En dus storten scalpers zich op de fastfood-keten.

Pokémon rage door McDonalds

Een pakje kaarten bestaat uit vier kaarten, waarvan één holografische. In totaal zijn er 25 verschillende kaarten. Allemaal in gewone versie en in een holografische versie. In totaal zijn er dus 50 kaarten om te verzamelen. Scalpers storten zich massaal op de nieuwe collectie. En net als bij de gameshops doet McDonalds weinig tegen dit soort (wan)praktijken. Er is geen algemeen beleid en de regels worden door iedere toko zelf bepaald. Soms krijg je het cadeautje als je echt een Happy Meal koopt, soms kan je ook gewoon los betalen voor het cadeautje. En soms kun je er maar één kopen en soms zijn er geen restricties.

Er is geen beleid over hoe de pakjes met kaarten verkocht moeten worden

Resultaat. De voorraad wordt schaars en je kent Pokémon-fans. Die moeten die kaarten hebben. Scalpers kunnen daardoor stevige winsten bijschrijven. De nieuwe Pokémon kaarten worden inmiddels al voor een veelvoud van hun aankoopwaarde doorverkocht.

YouTubers zorgen ook voor schaarste en drijven (onbewust) prijs verder op

Overigens is er nog een tweede partij die de prijs opdrijft. En dat zijn YouTubers die de packs opkopen (legaal of via scalpers) zodat ze in hun video’s kunnen pronken met tientallen packs die ze gaan openen. Waarmee ze honderdduizenden views genereren. En dus geld. Niet iedere YouTuber is gelukkig zo sneu, want sommigen geven de kaarten ook weg aan aan kinderen die weinig centen te makken hebben.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch