Menu Premium

De gifbeker is nog niet leeg voor Activision Blizzard

Dansky 28/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week barstte de bom rond Activision Blizzard. Het bedrijf kreeg te maken met een aanklacht wegens pestkopperij en seksuele intimidatie. Sindsdien is het eigenlijk één grote shitshow geweest voor het bedrijf. Een statement dat nogal de verkeerde toon raakte van Fran Townsend, zij die in theorie aan de kant van de slachtoffers hoort te staan, een walkout van werknemers en een open brief die ruim 2600 keer is ondertekend zijn pas de eerste slokken van de gifbeker. En deze gifbeker komt in anderhalve liter pul formaat.

Aandeelhouders van Activision Blizzard starten onderzoek

Denderend ging het niet echt met de Blizzard kant. De spelersaantallen van World of Warcraft zitten in een neerwaartse spiraal, Overwatch 2 duurt nog jaren om over Diablo IV nog maar te zwijgen. Sinds de aanklacht van vorige week zijn de aandelen, zoals verwacht, gedaald. Al met al wordt de daling geschat op 7%. Geen indrukwekkende vrije val maar als je aandeelhouder bent toch niet iets wat je wilt zien. Daarom hebben de aandeelhouders een onderzoek laten instellen naar managers van Activision Blizzard. Het bedrijf, Robbins LLP, zal gaan onderzoeken of zij hun (vertrouwens)plicht verzaakt hebben en dus aansprakelijk gehouden kunnen worden.

World of Warcraft team zet woorden om in daden

Niet alleen de aandeelhouders van Activision Blizzard zijn in actie gekomen. Naast de walkout die is georganiseerd door de werknemers van heel Activision Blizzard is het World of Warcraft team specifiek bezig met daad bij woord te voegen. Het World of Warcraft team, die overigens waren gestopt met werken in solidariteit met hun vrouwelijke collega’s, schreef gisteren een statement op de World of Warcraft website. Hierin zeiden zij:

“We know that in order to rebuild trust, we must earn it with our actions in the weeks and months to come.”

En dit kon niet vroeg genoeg beginnen voor de WoW developers. Op de website van WoWhead is te zien dat het team in-game references naar Alex Afrasiabi aan het verwijderen is. Alex Afrasiabi werd met naam en toenaam genoemd in de documenten die leidde tot de aanklacht vorige week. Een aantal voorbeelden:

  • Fras Siabi’s Axe from Dire Maul is now Grimm’s Cigar Cutter;
  • All Fras Siabi references in Stratholme, both the dungeon and pet challenge, now direct to Ezra Grimm – Such as the mini-boss Ezra Grimm, The Great Ezra Grimm quest and Ezra Grimm’s Advertisement;
  • All Furor items have been renamed – Foror’s Compendium of Dragon Slaying is now Nostro’s Compendium of Dragon Slaying. The Autographed Picture of Foror and Tigule now only features Tigule, a reference to Jeff Kaplan.
  • Field Marshal Afrasiabi in Stormwind has been replaced by Field Marshal Stonebridge;
  • Lord Afrastrasz at Wyrmrest Temple is now Lord Devrestrasz;
  • Pathstalker Kariel in Eversong Woods is now Pathstalker Avokor;
  • Shard of Afrasa is now Shard of the Splithooves;
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch