Menu Premium

Codemasters koopt maker Project CARS voor 30 miljoen

Reilly 29/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De ontwikkelaar achter Project CARS, Slightly Mad Studios, is door ontwikkelaar en uitgever Codemasters gekocht. Voor de verandering is ook het prijskaartje bekend gemaakt: 25 miljoen keiharde dollars en 5 miljoen in Codemasters-aandelen.

Slightly Mad Studios

Waarschijnlijk zegt de naam Project CARS je meer dan de naam van de ontwikkelaar achter het spel. Toch heeft de ontwikkelaar wel meer games in haar portfolio – en praktisch allemaal racing games. In opdracht van EA begon het ooit met het maken van Need for Speed: Shift. JJ en Steven vonden het destijds “de beste Need for Speed sinds tijden”.

Enige jaren later ontwikkelde de studio haar eigen IP: Project CARS – een keiharde sim-racer die al snel een grote schare trouwe fans kreeg. Een vervolg liet niet lang op zich wachten met Project CARS 2.

Op dit moment werkt Slightly Mad Studios aan Project Cars 3 alsmede Project Cars GO. Laatstgenoemde game is een mobile game. Bovendien werkt Slightly Mad Studios nog aan een derde game die gebaseerd is op een Hollywood blockbuster film franchise. Aangezien de studio zeer waarschijnlijk op dit moment een langdurige deal heeft lopen met de mensen van de Fast & Furious, lijkt het waarschijnlijk dat het dus om een Fast & Furious game gaat. Overigens heeft de studio maar 150 mensen in dienst. Het zou dus best knap zijn als ze alle drie de games naar tevredenheid weten af te leveren! In ieder geval kunnen ze nu ook zo nodig hulp van Codemasters inschakelen.

Ook interessant – en een beetje bizar – is dat Slightly Mad Studios al een tijdje bezig is met het maken van een eigen console: Mad Box. Volgens de laatste geruchten lijkt dat project echter niet zo lekker te lopen. Wat deze overname voor dat project betekent (als het niet al lang is afgeschoten) is niet duidelijk.

Mogelijk nog meer dan 30 miljoen

Zoals gezegd heeft Codemasters een leuk bedrag van 30 miljoen dollars neergelegd voor de studio. Daar is het verhaal echter nog niet mee afgelopen. Als de studio namelijk bepaalde (ongenoemde) financiële doelstellingen behaalt binnen een periode van drie jaar, krijgt de studio bovenop die 30 miljoen nog eens wat leuke bonussen. Een woordvoerder van Codemasters zegt dat het op die manier theoretisch gezien mogelijk is dat er een maximum bedrag van zelfs 166 miljoen bereikt kan worden. Een financiële analist, Liberum, gaat er echter van uit dat het realistischer is om uit te gaan van ongeveer 68 miljoen. Nog steeds niet onverdienstelijk voor de oprichters van de studio.

Codemasters is net als Slightly Mad Studios eigenlijk tegenwoordig alleen maar bezig met racing games. Het lijkt dus in ieder geval wel een goede match te zijn tussen de twee partijen.

Ook een leuk feitje: De “CARS” in de titel van Project CARS is een acroniem voor “Community Assisted Racing Simulator”. The more you know.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch