Menu Premium

Call of Duty 2019 krijgt weer single-player campaign

Hylke Haagsma 13/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe Call of Duty krijgt weer een singleplayer! Nadat Black Ops 4 geen campaign modus had kwamen er een hoop negatieve reacties. Genoeg reden om er met de nieuwe Call of Duty weer voor te kiezen om weer een singleplayer toe te voegen.

Call of Duty Battle Royale

Dankzij de Battle Royale modus scoorde de game veel goede reviews en verkocht hij ook goed. Een aantal fans waren echter wel zeer teleurgesteld over het ontbreken van een singleplayer-modus. Activision kwam voor deze fans met goed nieuws, want dit jaar zal de game het weer gaan oppakken.

Activision president Rob Kostisch bracht het nieuws naar buiten dat de nieuwe game een campaign modus zal krijgen en dit werd vermoedelijk gemaakt door Infinity Ward. Dit gebeurde in een bekendmaking van de kwartaalcijfers. De game zal volgens Kostisch nog steeds de traditionele multiplayer modus bevatten en een “nieuwe” co-op modus.

Schrappen van banen

Eerder werd bekend dat Activision Blizzard bijna 800 banen schrapt. Dit maakte de onderneming bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Op welke afdelingen de 775 ontslagen precies gaan vallen, is op dit moment nog onduidelijk. Gesprekken met de ‘uitverkorenen’ vinden naar verluid de komende dagen plaats. Een van de mogelijke afdelingen waar gesnoeid gaat worden, zou de esports-tak zijn. Blijkbaar zijn de inkomsten op dat vlak niet goed genoeg. Overigens komen er ook weer nieuwe banen bij. Bobby Kotick kondigde aan dat de belangrijkste franchises van de publisher: Overwatch, Call of Duty en Diablo, 20% meer personeel krijgt.

Massa ontslag bij Activision-Blizzard

De aankondiging van het massa-ontslag is hard aangekomen. Ook bij ons. Wat je ook van het bedrijf Activision Blizzard vindt, het is nooit tof dat mensen hun baan verliezen. Zeker in de VS waar het sociale vangnet net iets anders in elkaar zit dan hier. Het was dan ook mooi om te zien hoe er direct na de nare mededeling een soort van solidariteit ontstond in de developers-wereld en er massaal openstaande vacatures werden gepost. Hopelijk vinden de 775 mensen dan ook snel weer een nieuwe baan.

Zijn jullie blij met het nieuws over de singleplayer? Hebben jullie in de laatste game de singleplayer gemist?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch