Menu Premium

Blizzard reageert op controverse omtrent Warcraft III: Reforged

Dansky 04/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De launch van Warcraft III: Reforged is voor vele niet de ervaring die zij hadden gehoopt te krijgen van de toch wel erg geliefde titel.

Belofte maakt schuld

De dag was eindelijk daar op 28 januari 2020: Warcraft III: Reforged kwam uit. Na jaren wachten toch helaas geen Warcraft IV maar wel een remaster van de alom geliefde en geprezen titel van Blizzard. En wat merkte men? Gebroken en niet nagekomen beloftes. Waar Blizzard in eerste instantie dingen beloofde als “a visual overhaul’” en dat zij Warcraft III zouden namaken in de “truest sense'” bleek één hele grote hoop onzin.

Warcraft III: Refunded

De officiële Reddit en de officiële forums staan vol met berichten over gestolen ervaringen, refund eisen en zelfs een heuze Call to Arms. Een kleine greep uit de boze berichten.

Ten eerste is de over-all kwaliteit van de game beneden alle peil volgens de fans. Ten tweede is alleen de opening cinematic aangepakt en zijn de overige onderdelen van de game nog niet eens in de buurt van deze cinematic qua graphics. Om het allemaal erger te maken zijn de custom games die uit Warcraft III komen niet compatibel met de nieuwe versie. Wat misschien wel een goed teken is voor de makers want Blizzard graait alle intellectuele eigendomsrechten voor de neus van de makers weg.

Developer update

En nu komt Blizzard met een response op de woede van de fans. Zij vinden het jammer dat spelers niet “de ervaring hebben die zij wilden”. Wat wel een aantal vragen opwekt want dat is toch exact wat Blizzard zei dat ze zouden doen? Daarnaast zijn de cutscenes niet geüpdatet omdat Blizzard “niet te ver van het originele gevoel wou afdwalen”. Dit is wel in lijn met “een remake in de truest sense”, maar ook weer tegenstrijdig met de “four hours of updated in-game cutscenes”. Om het allemaal af te ronden is de verklaring voor de missende onderdelen Tournaments en de Reign of Chaos ruleset dat “deze onderdelen niet veel werden gebruikt; om de support te stroomlijnen hebben we deze onderdelen verwijderd”. Dit is dan weer tegen het originele gevoel in en dus niet een “remake in the truest sense”.

Al met al is het dus een mooie shitshow voor Blizzard met de release van Warcraft III. Berichten die in strijd zijn met hetgeen wat is afgeleverd zijn altijd een slechte zaak. En al helemaal met een geliefde titel als Warcraft.

Kunnen jullie je vinden in de woede van de fans of valt het allemaal wel mee?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch