Menu Premium

Warcraft III: Reforged Custom Games zijn en blijven van Blizzard

Dansky 29/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals je leest is het niet mogelijk om de volgende Defense of the Ancients (Dota) te bedenken, te maken en vervolgens grof geld mee te verdienen binnen Warcraft III: Reforged want Blizzard houdt alles lekker voor zichzelf.

Defense of the Ancients

Een kleine trip down memory lane voor diegene die er niet bij waren toentertijd. Niet iedereen zal het zich kunnen herinneren maar de grondlegger van het MOBA genre, en alom geliefde game, Dota was ooit een mod van Warcraft III: Reign of Chaos. De gameplay is in al die jaren niet gewijzigd: nog steeds is het, het doel om de Ancient van de tegenstander te slopen terwijl je, je eigen Ancient beschermt. De mod werd gemaakt in World Editor waarin je praktisch ieder aspect van de game kan veranderen.

All your Warcraft III: Reforged Custom Games belong to us

Met de release van Warcraft III: Reforged was de hoop in de community dat de levendige modding scene van weleer weer zou herrijzen maar schijnbaar heeft Blizzard, of Activision, geleerd. Alle Custom Games zijn, en blijven, namelijk gewoon van Blizzard. In hun nieuwe policy staat precies beschreven dat alle Custom Games onder het intellectueel eigendom vallen van Blizzard.

Binnen de Custom Games mag je ook nog eens geen third party content gebruiken. Dus laat die Super Smash: Reign of Chaos maar uit je hoofd. Maar ze gaan verder: een complete, totale copyright op alle content van de Custom Games.

Dus stel nou dat je een geweldig idee had en dit hebt uitgewerkt binnen Warcraft III: Reforged World Editor. Je hebt je eigen characters gemaakt, eigen gameplay elementen bedacht en verder alles tot in de puntjes geregeld. Blizzard zegt dat je moet stoppen en als een echte law abiding citizen doe je dit en je besluit het concept via Kickstarter zelf op te zetten. Dan nog kan Blizzard jouw project stop zetten, of overnemen, want dit valt onder de copyright. Oh, en kán je de rechten niet overdragen? Dan alsnog krijgt Blizzard alles.

Goed recht of hinderend?

Dat is natuurlijk nu de hamvraag: ligt dit binnen Blizzard haar goed recht of is dit een makkelijke manier om de volgende Dota te vinden? Natuurlijk is het logisch dat Blizzard haar eigen games beschermd. Maar je kan ook stellen dat creativiteit hierdoor wordt gehinderd. Want alles wat je maakt binnen World Editor zal dus meteen van Blizzard zijn.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch