Menu Premium

Bioware biedt excuses aan voor weergave transgender personage in Mass Effect: Andromeda

Froukje Planken 06/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder deze week kondigde BioWare aan veranderingen aan te brengen aan Mass Effect: Andromeda, zoals verbeterde (gezicht)animaties en de mogelijkheid om bepaalde cutscenes over te slaan. Ook zouden er veranderingen aangebracht worden aan verhalende aspecten van de game, waaronder aanpassingen aan de gesprekken met transgender NPC Hainly Abrams. Nu komt BioWare met meer details hierover en zelfs met excuses voor de manier waarop ze dit transgender personage hebben neergezet in de game. In een tweet geeft BioWare aan te betreuren dit niet op een zorgzame en bedachtzame manier te hebben gedaan:

20170406Bioware

Er is al veel gezegd en geschreven over Mass Effect: Andromeda, waarbij niet zelden de nadruk lag op technische problemen en de bizarre animaties. Een belangrijk kritiekpunt was daarnaast de manier waarmee BioWare in deze game om is gegaan met het transgender personage in de game. Abrams is een NPC die spelers kunnen ontmoeten tijdens hun reis in Andromeda. Haar gesprek met Ryder voelt volgens velen geforceerd en onnatuurlijk. De abrupte en achteloze manier van conversatie over dit beladen onderwerp stootte veel mensen tegen de borst.

Vandaag gaat de eerste patch van Mass Effect: Andromeda live, version 1.05, die onder andere de mogelijkheid biedt de cutscene bij het reizen tussen planeten over te slaan en die de zig-zag ren animatie van Ryder moet oplossen. De patch brengt ook een grotere inventory, beter uitziende ogen voor Human en Asari en verbeterde lip-sync tijdens gesprekken. BioWare heeft aangegeven in toekomstige patches nog veel meer verbeteringen aan te brengen, waaronder aan de kwestie Hainly Abrams.

Mass Effect: Andromeda kwam uit op 23 maart voor PC, Playstation 4 en Xbox One. Bekijk onze uitgebreide review hier.
Wat vindt jij van de game in zijn huidige staat en de plannen van BioWare om de game in de komende maanden te verbeteren? Laat het hieronder weten!

Bron: Eurogamer, Polygon

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch