Menu Premium

Bedenker Gran Turismo wil games realistischer maken dan het echte leven

JeffreyHage 20/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gran Turismo 7 staat – vooralsnog – gepland om in 2022 uit te komen. De ontwikkelaar van de game, Polyphony Digital, staat onder leiding van Kazunori Yamauchi. Een notoire perfectionist, die alles doet om zijn series zo realistisch mogelijk te maken. Dit brengt hem nog wel eens in de problemen, aangezien de games vaak worden uitgesteld. Nu heeft Yamauchi een wel zeer opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij wil dat zijn toekomstige games realistischer worden dan het echte leven. Allemaal leuk en aardig, maar wat bedoelt Yamauchi hier mee?

Niet per se Gran Turismo

Het eerste waar je uiteraard aan denkt is: hoe kan een game realistischer zijn dan het echte leven? En om eerlijk te zijn: wij weten ook niet wat Yamauchi hier mee bedoeld. De man praat wel vaker ietwat vaag… Yamauchi wil in ieder geval een wereld creëren (of dit nou in Gran Turismo is of niet) waarin mensen meer realiteit ervaren dan tijdens het echte werk. De Gran Turismo games staan al bekend om haar realisme, maar een échte race ervaring bieden de games vooralsnog niet. Je voelt de G krachten niet, je ruikt het rubber niet en én een echt schademodel is simpelweg niet aanwezig. Dit zijn allemaal zaken die Yamauchi naar je toe wil brengen. Maar hoe en wanneer dan precies is niet duidelijk.

Perfectionisme

Het perfectionisme van Yamauchi lijkt hem met deze uitspraak wel erg ver naar zijn hoofd te zijn gestegen. Want hoe kan een game nu meer realisme bieden dan het echte zintuigelijk waarneembare leven? Wat wij denken dat Yamauchi wil doen, is een game maken die zo dichtbij mogelijk komt bij het échte leven. De techniek die Yamauchi daarvoor nodig heeft, laat nog wel even op zich laten wachten. Zo zijn reuk en gevoel belangrijk in het echte leven. Iets wat je console of PC je tot op heden nog niet kan bieden.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch