Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Uitstellen binnen de game-industrie: dit zijn de absolute recordhouders

17/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is momenteel schering en inslag: uitstel. Het lijkt wel alsof er elke week weer een game wordt uitgesteld. Naar eind 2021 of zelfs naar 2022. Moeten we nu boos worden om dat jaar, of blij zijn dat het maar een jaar betreft. JJ dook in de virtuele geschiedenis boeken en keek of en welke  games langer dan een jaar werden uitgesteld. En je voelt het antwoord al aankomen. Er waren lange uitstellers. Hele lange zelfs. En in dat lijstje kwam Gran Turismo, een franchise die alom bekend staat voor hun delays, niet eens echt vaak bij. Sterker nog, ze doen het nog best goed.. Maar wat zijn dan wel de échte uitschieters als het gaat over het uitstellen van games?

Gran Turismo

Het wil uiteraard behoorlijk wat zeggen als we voor dit item hier een hele serie wegzetten. En toch is dat wel hoe de vork in de steel zit. Kazunori Yamauchi is notoir als het gaat om het nastreven van perfectie in zijn games. En dit resulteerde er in dat GT 5, Sport en – natuurlijk – GT 7 allemaal zijn uitgesteld. Zijn dit dan de koplopers als het gaat om het uitstellen van games? Nee, zeker niet. Wat die koplopers wel zijn gaat JJ je in deze video vertellen. Maar geloof ons: het kan nog veel gekker. Wist je trouwens dat JJ al eerder in het hoofd van de baas van Pholypony Digital is gedoken? Dat item vind je hier.

Van uitstel komt (soms ook) afstel

Wat ook meespeelt bij een aantal van deze langdurig uitgestelde games, is dat ze zelfs na het uitstel niet goed genoeg waren en dat de franchise daardoor stierf. Er zijn nu vast een aantal games die bij je omhoog komen, maar wij verwijzen je door naar JJ zodat hij alle games met je door kan nemen. Om toch een tipje van de sluier op te lichten: er zijn een flink aantal games op deze lijst die meer dan acht en soms zelfs tien jaar zijn uitgesteld. Welke games dat zijn? En was die game uiteindelijk wel goed? Only JJ will tell.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch