Menu Premium

Assassin’s Creed presenteert nieuwe boeken, podcasts en stripboeken

JeffreyHage 22/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er komen nieuwe verhalen aan van de Assassin’s Creed serie. Helaas niet via de manier waarop je ze gewend bent te consumeren. Ubisoft gaat namelijk haar franchise proberen te verbreden door Assassin’s Creed boeken, podcasts en stripboeken uit te geven. Dit nieuws komt bij de eerder gepresenteerde Assassins Creed kinderboeken serie. Vraag is nu of de consumenten zitten te wachten op nieuwe boeken, podcasts en stripboeken?

Verschillende nieuwe Assassin’s Creed projecten

Elk nieuw project wordt opgedeeld in drie categorieën te heten: Classics, Chronicles en Originals. In de Originals komen volledig nieuwe characters en verhaallijnen naar voren. De Classics komen direct van de games af en met de Chronicles gaat Assassin’s Creed een nieuwe verhaallijn maken gebaseerd op bestaande verhaallijnen. De formats worden daarna in jasje gestoken wat leidt tot een podcastdrama met stem acteurs, een chinees stripboek (oftewel: manhuas) of een volledig boek. Het is daarbij niet opvallend dat Ubisoft vooral kiest voor de Aziatische markt om de formats te maken.  “A priority for Ubisoft has been to forge new relationships with talented partners in the region,” aldus  Julien Fabre, Associate Director of Publishing, voor de Canadese gigant.

Specifieke hoofdstukken

Hoewel de nieuwe – mogelijk in Brazilië geplaatste – game voor nu nog even op zich laat wachten, mogen fans van de serie met deze nieuwe vormen van content hun hart alsnog ophalen. Veel is er nog niet bekend over de nieuwe serie, maar we mogen wel alvast de eerste boektitels verklappen. Zo gaat Assassin’s Creed Fragments er sowieso komen. Dit is een serie van drie Assassin’s Creed boeken gecentreerd in het 19e eeuwse Japan, het 13e eeuwse Schotland en het 17e eeuwse Frankrijk. Overigens is het niet de eerste keer dat de Assassin’s Creed franchise met andere media speelt. Zo hadden we een tijd geleden al de Assassin’s Creed film en de bekendmaking van de serie.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch