Menu Premium

Ubisoft maakt Assassin’s Creed boeken voor kinderen

JeffreyHage 22/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft gaat samenwerken met Hachette Heroes om een serie kinderboeken te maken. De zesdelige serie die Ubisoft uit gaat geven is gebaseerd op de Assassin’s Creed serie. De serie wordt gemaakt door Adam Hargreaves, die je kunt kennen van de Mr Men en Little Miss serie. Nu komt daar dus ook een Assassin’s Creed kinderboeken reeks bij. Met dit nieuws wil Ubisoft de Assassin’s Creed reeks duidelijk breder treken dan alleen games. De vraag is nu: is dit nodig? Handig is het wel als je eindelijk wilt begrijpen waar Assassins Creed nu om gaat en hoe dat nu zit met dat geswitcht tussen heden en verleden…

Een bredere stap

Nu de speculatie over de nieuwe Assassin’s Creed game is losgebarsten, komt dit nieuws ergens als een verrassing. Je verwacht veel van een gaming franchise, maar dat het op kinderboeken inzet, is op zijn zachtst gezegd verrassend. Uiteraard zijn we het wel gewend van franchises van Nintendo dat ze buiten de games om meer merch aanbieden, maar een kinderboekenserie ligt niet vaak voor de hand. “By mixing the Assassin’s Creed sense of adventure and history with the colorful and delightful designs of the Little Mr. Men, these books will appeal to both young and adult readers,” zei Ubisoft in een pers release. “Follow Mister Ezio, Little Miss Kassandra, and Little Miss Eivor, as they each try to complete their own missions in the first three books of this series!” De serie is dus ook vooral bedoeld om kinderen nader kennis te laten maken met de historische waarde van de Renaissance, het oude Griekenland en de Vikingen. En als je het zo bekijkt is dit wél een logische stap voor Ubisoft.

Assassin’s Creed wil meer

Nu de volgende game op zich laat wachten heeft Ubisoft bekendgemaakt dat het de Assassin’s Creed serie breder gaat trekken. Er was al een film gemaakt over het leven van Ezio Auditore. En daarnaast is er ook een serie op dit moment in ontwikkeling bij Netflix. De kinderboeken komen daar voor nu nog bij. En geheid dat er ook nog wat andere zaken voorbij gaan komen..

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch